Acasa BusinessEconomic Peste 1,3 milioane de români au primit 4 miliarde de lei pentru plata șomajului tehnic

Peste 1,3 milioane de români au primit 4 miliarde de lei pentru plata șomajului tehnic

scris de Misu Andrei
52 afisari

Pentru că mulţi antreprenori nu ar fi avut posibilitatea să susţină financiar angajații din cauza efectelor economice negative generate de noul coronavirus, guvernul a venit în sprijinul mediului de afaceri cu măsuri menite să protejeze locurile de muncă, prin susținerea financiară a măsurii șomajului tehnic. Astfel, guvernul a acoperit 75% din salariul angajaților cu contractele de muncă suspendate temporar.

Prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost făcute plăţi de miliarde de lei de care au beneficiat angajați și angajatori. Datele arată că în cursul lunii aprilie de această măsură au beneficiat 490.017 salariați pentru contractele individuale de muncă suspendate  în cursul lunii martie 2020. De asemenea, în luna mai au beneficiat 128.880 angajatori și 1.175.462 salariați pentru contractele individuale de muncă suspendate în cursul lunii aprilie 2020. Totodată, în luna iunie 2020, până în data de 09 iunie, de acest sprijin au beneficiat 17.573 angajatori și 140.787 salariați, pentru contractele individuale de muncă suspendate în cursul lunii mai 2020.

Și prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială au fost făcute plăţi în valoare de aproximativ 577 de milioane de lei pentru 77.096 profesioniști (martie), 88.730 (aprilie) și 33.579 (mai).

„Măsura şomajului tehnic a venit în întâmpinarea nevoilor a peste 1.300.000 de persoane, a ajuns acum într-un cuantum de 4 miliarde de lei, este, dacă îmi permiteţi, cel mai interesant exemplu de mod în care s-a mobilizat administraţia, mă refer la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, să facă plăţi rapid, să proceseze foarte rapid un mecanism de sprijin pentru angajaţi şi angajatori. Ne-am adresat nevoilor celor a căror activitate a fost închisă peste noapte prin decizia autorităţilor, pentru a proteja sănătatea salariaţilor, a angajatorilor. În mod evident ne-am adresat în primul rând acestora, unor oameni a căror viaţă a fost dată peste cap, peste noapte, în condiţii de pandemie. Le-am găsit aceste soluţii de sprijin prin care Administraţia s-a mobilizat cât a putut de bine”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult