Acasa BusinessEconomic Piața agricola. Mǎsuri pentru eliminarea intermediarilor

Piața agricola. Mǎsuri pentru eliminarea intermediarilor

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Producătorii agricoli îşi vor putea vinde marfa în pieţe doar dacă sunt în posesia unui atestat şi a unui carnet de producător, ambele eliberate de Primărie.

Piața agricolǎ. Mǎsuri pentru eliminarea intermediarilor (foto:social.moldova.org)

Guvernul introduce noi măsuri pentru a încerca să elimine intermediarii din pieţele agricole.  Modificarea a fost operată printr-un proiect de lege aprobat miercuri, 11 decembrie, de executiv şi transmis Parlamentului spre adoptare în regim de urgenţă, pentru a fi astfel combătută o sursă de evaziune fiscală.

Producătorii agricoli îşi vor putea vinde marfa în pieţe doar dacă sunt în posesia unui atestat şi a unui carnet de producător, ambele eliberate de Primărie.  Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, crede că această măsură va promova producătorul agricol autentic şi va elimina o sursă a evaziunii fiscale. „Încercăm în felul acesta să dăm posibilitatea celor care sunt cu adevărat producători în România să poată să îşi desfacă produsele pe care le obţin în pieţele existente la nivelul oraşelor, existând de foarte multe ori, poate de cele mai multe ori, acei intermediari de care am vorbit de fiecare dată şi care împiedică comercializarea produselor direct de către producători”, a spus ministrul, potrivit Radio Romȃnia Actualitǎți.

1 comentariu

Fasui 12-12-2013 - 23:03

Doua probleme clare nu pot fi depasite: actul emis ce primar va costa ceva dar va fi obtinut extrem de usor. Poate doar controlul exercitat de comisii cetatenesti numite ad- hoc , nu de primarie ar fi eficiente. Si a doua problema: mafia pietelor a fost pusa pe picioare de generalul de paie Oprea. Cat va exista el pe functii, totul va ramane nemiscat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult