Acasa BusinessEconomic Piaţa auto din România – scădere de 3 ori mai accentuată ca cea din UE

Piaţa auto din România – scădere de 3 ori mai accentuată ca cea din UE

scris de Z.V.
2 afisari

Datele publicate vineri de ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile) arată că piaţa auto din România a înregistrat o scădere de 13,4% în luna octombrie, comparativ cu o cădere de doar 4,8% la nivelul Uniunii Europene

Piaţa auto din România – scădere de 3 ori mai accentuată ca cea din UE

Luna trecută, în România au fost înmatriculate 6.782 autoturisme, faţă de 7.828 autoturisme în luna octombrie a anului trecut. În Uniunea Europeană au fost înmatriculate 959.412 autoturisme în luna octombrie 2012, cu 4,8% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut. Este a 13-a lună consecutivă de scădere a înmatriculărilor de autoturisme noi în UE.

În primele 10 luni ale acestui an, piaţa auto din România a înregistrat o scădere de 12,2% fiind înmatriculate 63.709 autoturisme, în timp ce în UE au fost înmatriculate 10,327 milioane autoturisme noi, în scădere cu 7,3% faţă de perioada similară a anului trecut. Vânzările de autoturisme Dacia în Europa (UE plus EFTA) au înregistrat în luna octombrie o scădere de 7,1%, fiind înmatriculate 21.478 unităţi. În primele zece luni ale acestui an, înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat o scădere de doar 3,2% până la 200.677 unităţi.

Potrivit Agerpres, statisticile ACEA vizează pieţele auto din 28 de state europene – 25 din UE (fără Cipru şi Malta) şi trei state EFTA – Islanda, Norvegia şi Elveţia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult