Acasa BusinessEconomic Pleci în concediu cu maşina? Ce faci în caz de accident?

Pleci în concediu cu maşina? Ce faci în caz de accident?

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Ca în fiecare an, mulţi români optează pentru maşină ca mijloc de transport spre destinaţia de vacanţă, ceea ce face ca şansele să fie implicaţi într-un accident rutier, în ţară sau în străinătate, să crească.

Ce faci în caz de accident

În acest context, între 20 şi 26 iunie, CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor derulează o nouă etapă a celei mai mari campanii naţionale de educare şi informare a publicului larg cu privire la conceptul de asigurare.

Efort de comunicare unic în zona siguranţei rutiere, campania „Ce faci în caz de accident?” completează elementele primelor sale etape (rolul asigurării RCA, paşii de urmat în caz de accident etc.) cu o detaliere a procedurii de urmat în cazul accidentelor produse în străinătate.

Preşedintele CSA, Angela Toncescu, a declarat: “Orice iniţiativă de informare a publicului larg cu privire la asigurări îşi găseşte un sprijin în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, pentru că rolul nostru este tocmai acela de protejare a drepturilor asiguraţilor, iar o informare corectă este esenţială în acest sens. Campania care se derulează zilele acestea se adaugă nenumăratelor eforturi depuse de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în decursul ultimilor ani, nu numai cu privire la evoluţiile legislaţiei privind asigurarea obligatorie RCA, ci şi pe alte subiecte de interes pentru populaţie”.

Ne alăturăm actualei campanii iniţiate de industria de asigurări, cu speranţa că acest demers va contribui la adoptarea unui comportament rutier mai prudent, în contextul aplicării sistemului bonus/malus, fiind încă o modalitate ce contribuie la atingerea obiectivului principal al Poliţiei Rutiere, acela de a reduce numărul de accidente rutiere şi consecinţele acestora”, a declarat Comisarul Şef Lucian Diniţă, Director al Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR.

Momentul pentru această etapă a campaniei a fost ales ţinând cont de faptul că se apropie perioada concediilor, când mulţi români pleacă din ţară cu autoturismele şi se expun riscului de a fi implicaţi în diverse evenimente rutiere. Este important ca toţi să ştim ce avem de făcut într-un astfel de caz şi, ulterior, cum putem fi despăgubiţi”, a declarat Alexandru Ciuncan, Secretar General al APPA.

Astfel, circa 3 milioane de exemplare ale Broşurii „Ce faci în caz de accident?” vor fi distribuite începând de astăzi în Bucureşti şi în principalele 20 de oraşe ale României. Şoferi din întreaga ţară vor primi materialele informative în zonele principalelor intersecţii, de la promoteri sau de la agenţii poliţiei rutiere. De asemenea, le vor găsi la secţiile Poliţiei Rutiere din Bucureşti unde se fac constatări de daune şi în marile complexe comerciale din întreaga ţară.

1 comentariu

Liviu 20-06-2011 - 14:18

Asta trebuia facut de acum 20 de ani de cand s-a introdus polita obligatorie … Dar nu au fost interesati ! Au fost interesati sa ia bani cat mai multi si cat mai repede !!!

In ceea ce-i priveste pe politistii de la rutiera ei pus intotdeauna panda inaintea educatiei „rutiere” … Daca asta-i natia ?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult