Acasa BusinessEconomic Podul Calafat-Vidin ar putea fi gata în ianuarie 2013

Podul Calafat-Vidin ar putea fi gata în ianuarie 2013

scris de M.A.
4 afisari

Podul peste Dunăre, care va uni localităţile Calafat şi Vidin, va fi gata în luna ianuarie a anului viitor.

Podul Calafat-Vidin ar putea fi gata în ianuarie 2013

Podul Calafat-Vidin ar putea fi gata în ianuarie 2013 (foto: adresavali.blogspot.com)

Comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn, a declarat sâmbătă, la Calafat, că podul peste Dunăre care leagă România de Bulgaria pe la CalafatVidin este unul dintre cele mai importante din Europa şi trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2012. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Vasile Preda, a declarat că amânările de la un an la altul pot fi puse pe seama constructorilor bulgari. El a precizat că termenul de finalizare a podului este ianuarie 2013.

Potrivit comisarului european Johannes Hahn, această investiţie reprezintă nu doar un simbol care leagă două popoare ale Uniunii Europene, ci şi un real suport pentru activităţile de comerţ.

“Vizitez acest pod pentru că este un simbol, întrucât leagă două popoare ale Uniunii Europene. Am muncit mulţi ani pentru a ajunge la acest nivel al proiectului. A durat ceva timp până a fost implementat, dar până la finalul anului va fi probabil verificat, inclusiv partea de infrastructură va fi gata, astfel încât podul CalafatVidin să poată fi folosit. Acest pod contribuie nu doar la o mai bună cooperare între cele două ţări, ci în toată această zonă a Europei, pentru că pe o distanţă de 650 km exista un singur pod, iar acum mai avem încă unul şi să sperăm că în timp vom avea mult mai multe poduri, întrucât este nevoie de o legătură mai bună între cele două naţiuni, pentru a deveni un real suport pentru activităţile de comerţ şi pentru a facilita legăturile dintre oameni”, a spus comisarul european pentru dezvoltare regională.

Vizita în România a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, face parte dintr-un turneu care cuprinde mai multe state riverane Dunării, având ca scop consultări cu miniştrii responsabili cu implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării şi pentru a vizita unele obiective de interes, care se constituie în proiecte fanion pentru regiunea Dunării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult