Acasa BusinessEconomic Polonia a început exploatarea gazelor de şist

Polonia a început exploatarea gazelor de şist

scris de L.M.
2 afisari

Polonia a început exploatarea gazelor de şist în apropiere de oraşul Lebork, situat în nordul ţării.

Polonia a început exploatarea gazelor de şist

Polonia a început exploatarea gazelor de şist (foto: PAP/ Leszek Szymański)

Potrivit presei poloneze, citate de France Presse, este cea mai mare cantitate de gaze de şist produsă până acum în Europa, transmite RRA. Puţul de foraj de la Lebork este unul din cele 48 efectuate până acum în Polonia de un număr de aproximativ 15 companii care beneficiază de licenţe pentru a efectua lucrări de explorare şi exploatare a gazelor de şist.

În România, grupul energetic american Chevron intenţionează să demareze lucrări de explorare a gazelor de şist la trei blocuri: Costineşti, Vama Veche şi Bârlad.

6 comentarii

briel 29-08-2013 - 17:58

… the flow rate amounts to 8,000 cubic metres per day. Although the amount is too small to be called “commercial”, it is the best result obtained through hydraulic fracking in any European country to date.

http://www.presseurop.eu/en/content/news-brief/4091891-polish-shale-gas-flowing

frectie la piciorus.

salut 29-08-2013 - 18:10

Ca sa dam si niste cifre mai pe intelesul tuturor, aproximativ consumul pentru 300 de case. Daca punem si randamentul distributiei in calcul, raman vreo 250.

Ai dreptate: mare…realizare…mare.

CONGO 29-08-2013 - 19:39

regele Mafiei Sisturilor este ValVerde, asta e stiut.

Deci le-a dat niste telefoane polonezilor si gata, i-a fortat sa inghita galusca gazelor. Doamne fereste sa vina prin Romania, ca o sa faca fantanile clabuci din ce gaze puturoase o sa se infilteze in panza freatica!

ValVerde 29-08-2013 - 20:42

Ia vezi, nu mai desconspira aici pe forum ca Mafia Sisturilor are mina lunga si cind nici gindesti iti ia copacii prizonieri si te pune sa-i rascumperi.
O sa trebuiasca sa-ti vinzi cotoiu’ ca sa-ti salvezi copacii !

Pe piata din Romania e aranjata, incepem in ianuarie, cit mai aproape de Revelion cind tot romanu’ e beat cui sau mahmur.
Aducem mici si bere ca sa fraternizam cu bastinasii.

Dar tine-o numai pentru tine. Sint baiat bun si te anunt, ca sa poti sa-ti faci rezerve de apa potabila, sa nu-ti ia foc chilotii cind ii speli.
(E drept ca scurtezi ciclul de spalare, ca apa o sa faca bulbuci ca sifonu’ dar daca fumezi nu e bine sa te apropii de copaita.)

PS Ahh..si in Polonia dam cu prafuri. Productia e de 121 de ori mai mare, da’ nu sintem prosti s-o declaram si sa platim redeventa, impozite si allte angarale.
Mergem pe blat si vindem excesul la bisnita (pardon, pe piata paralela) in Romania.
Sa vezi ce vioi era Putin cind a auzit, sa mori de ris….a plecat cu calu, dezbracat pina-n briu ca-l apucasera caldurile…calul tau ce mai face? Vine inapoi, acu ca s-a intors si degetica?

Pribeagul 29-08-2013 - 21:11

http://www.youtube.com/watch?v=4LBjSXWQRV8#at=62

Light Your Water On Fire from Gas Drilling, Fracking – YouTube

Asta-i apa curenta in State?

In loc sa umblati hai-hui prin lume, mai bine v-ati crea conditii de asigurare a apei curente la nivelul civilizatiei actuale. 🙂

ValVerde 29-08-2013 - 21:13

Apa de foc e buna…n-ai gustat niciodata ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult