Acasa BusinessEconomic Ponta a dat drumul la Mica Amnistie Fiscală

Ponta a dat drumul la Mica Amnistie Fiscală

scris de Șt. C
7 afisari

Victor Ponta a precizat, miercuri, că Guvernul va trimite zilele acestea la Parlament proiectul de lege privind amnistierea unor situații fiscale și s-a arătat convins că, în forul legislativ, va fi găsit sprijinul necesar adoptării acestuia.

victor ponta sedinta guvern„Astăzi (miercuri — n.r.), avem un proiect de lege, pentru că nu avem voie prin ordonanță de urgență, (…) pe care-l trimitem zilele acestea la Parlament privind amnistierea unor situații fiscale care, cele mai multe dintre ele, au generat procese, au generat controale din urmă. Și vreau să fie foarte clar la ce mă refer: mă refer la drepturi de autor, persoane fizice autorizate, persoane independente, CASS-ul acela pe care trebuia să-l luăm de la alocațiile copiilor, că așa spunea ordonanța din 2009, sau 2010. Deci, situații în care ne ducem în urmă și chinuim oamenii, și firmele, și oricum ne costă mai mult să facem procese, să punem ANAF-ul pe capul oamenilor, decât să punem un moment T zero. De la acel moment, absolut toată lumea, fără niciun fel de excepție și fără niciun fel de tocmeală, trebuie să-și plătească taxele. Susțin acest lucru”, a declarat premierul, în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.

Ponta a adăugat că, pe marginea acestui proiect de lege, a discutat și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului.

„Am discutat cu conducerea celor două Camere, cei doi președinți, domnul Tăriceanu și domnul Zgonea, și sunt convins că, în Parlament, vom avea sprijinul necesar”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului a mai spus că măsura anunțată, privind aministia fiscală, este sustenabilă, având în vedere că, doar în primele patru luni ale anului, s-a reușit colectarea a 800 de milioane de euro în plus din TVA, prin acțiunile de combatere a marii evaziuni fiscale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult