Acasa BusinessEconomic Ponta: Boc şi Ungureanu nu au prevăzut bani pentru salarii

Ponta: Boc şi Ungureanu nu au prevăzut bani pentru salarii

scris de A.B.
0 afisari

Preşedintele PSD Victor Ponta susţine că cele două Guverne anterioare, Boc şi Ungureanu, nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor. 

victor pontaVictor Ponta este de părere că situaţia în care ne aflăm este mult mai rea decât a fost prezentată.

„Acum, când Florin Georgescu a început să se uite prin hârtii, am constatat că nici Guvernul Ungureanu, nici Guvernul Boc nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor”, a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a adăugat că cele două Guverne nu au alocat  niciun leu pentru restituirea sumelor încasate ilegal de la pensionari.

El a declarat, pentru RTV că, în schimb, Guvernul nu s-a abţinut de la a aloca bani clientelei politice, în special baronilor locali ai PDL, criteriul fiind exclusiv politic.

Potrivit unui audit preliminar făcut de noua echipă guvernamentală şi citat de  RTV, Executivul nu a găsit bani pentru întregirea salariilor bugetarilor şi pentru rambursarea către pensionari a contribuţiei la Sănătate.

În total, ar fi vorba despre 3,4 miliarde de lei, cheltuieli bugetare aferente doar acestui an, dintre care 1,4 miliarde de lei pentru pensionari şi 2 miliarde de lei pentru bugetari.

Miercuri, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, în cadrul unei declaraţii de presă la finalul celor 78 de zile de mandat, că lasă Cabinetului Ponta lucrurile pregătite pentru a fi reîntregite salariile.

3 comentarii

Mache 03-05-2012 - 14:53

Ca de obicei Ponta minte ca un idiot. Georgescu n-avea cum sa gaseasca nimic pentru ca nu avea cum „sa se uite in hartii”.El inca nu e ministru de finante validat. Acum o saptamana ministerul de finante afirma ca are o rezerva de 5 miliarde. Daca cifra asta e cumva falsa atunci cel ce a facut raportul trebuie dat imediat pe mana justitiei si bagat la zdup. Nu-i asa?

Europeanuul 04-05-2012 - 20:35

La finele anului 2008 Emil Boc (impreuna cu Traian Basescu) il acuzau pe Tariceanu ca a cheltuit banii luati pe BCR (vreo 3 mlrd euro) pe salarii si pensii si i-a lasat visteria goala. Numai ca Tariceanu cheltuise banii pe dobinzile la titlurile de stat (in acea perioada,dobinzile au ajuns la un nivel ametitor- peste 12%). Este adevarat?

Mache 04-05-2012 - 20:45

Nu. Tariceanu a produs un deficit de peste 2.5% PIB doar in trimestrul 4 din 2008. De aceea l-au acuzat ca a tocat totul. Intr-adevar a tocat si el nu a negat niciodata cifrele. A spus doar ca a condus un guvern minoritar si ca n-a avut alta optiune.

In Aprilie 2012 in schimb balanta contabila a guvernului era semnificativ pe plus. Ponta zice ca nu e asa. Daca nu e asa atunci trebui sa-l duca in fata justitiei pe cel ce a facut bilantul MF si l-a semnat. Falsificarea documentelor contabile e delict penal.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult