Acasa BusinessEconomic Ponta: Creşterea pensilor nu depinde de aprobarea bugetului până pe 31 decembrie

Ponta: Creşterea pensilor nu depinde de aprobarea bugetului până pe 31 decembrie

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Victor Ponta a anunţat miercuri, 28 noiembrie, că pensiile vor creşte conform legii, cu rata inflaţiei, chiar dacă bugetul pe 2013 nu va fi aprobat până pe 31 decembrie.

Ponta: Creşterea pensilor nu depinde de aprobarea bugetului până pe 31 decembrie

Întrebat, într-o conferinţă, dacă pensiile ar putea să crească la începutul anului viitor dacă nu se aprobă bugetul până la finalul anului, Ponta a răspuns afirmativ, precizând că aceasta se va produce „conform legii, sigur, cu rata inflaţiei, însă bugetul nu va fi aprobat până pe 31 decembrie„. Victor Ponta a adăugat că există o singură obligaţie legală pe care o va îndeplini, respectiv aceea de a prezenta bugetul în 15 zile de la învestirea noului Guvern.

Într-un interviu acordat Agerpres, nu cu mult timp in urma, Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS),  Mariana Câmpeanu a afirmat că „În construcţia bugetară pentru anul viitor, încercăm să indexăm pensiile, în măsura în care ne vom putea încadra în deficitul bugetar pentru 2013, care este mai mic decât cel de anul acesta. Conform Marianei Câmpeanu, în perioada 2007-2008 pensiile au crescut deoarece anterior pensionarii ajunseseră la o putere de cumpărare de 50% faţă de aceea din 1989.

10 comentarii

BULA 29-11-2012 - 09:11

Jegurile din USL vor sa cumpere voturile babalacilor, cu astfel de promisiuni. Adica la pensionari sa le mareasca pensia, cunform cu inflatia, dar la salariati salariile sa ramana neclintite si ciuntite.
Mai jegurilor din PSD, dupa mintea voasta (aia bolnava), e normal ca un pensionar cu studii medii sa aiba pensia mai mare ca salariul unui angajat cu studii superioare ? Adica va ganditi numai la pensionari, ca sunt mai numerosi ca salariatii si va aduc voturi mai multe ? Actionati ca in ’47, cum ati fost invatati de parintii vostri, fosti comunisti de nadejde.

Zenovia-Zamfira 29-11-2012 - 10:05

Multi neputinciosi si puturosi, ca sa se fereasca de munca, se baga cu anii la asa-zisele studii superioare, si deci muncesc mult mai putin, ba chiar se si distreaza din plin pe cand oamenii serioasi si responsabili se intorc franti de la munca. Si ce fac acesti paduchi ai societatii cu asa zisa invatatura? Dupa ce isi obtin diploma, o agata in cui!

BULA 29-11-2012 - 13:20

Asa e si in Israel, de unde postezi tu ?

Babalacul 29-11-2012 - 10:53

Putane,nu stiu cati ani au parintii tai(sau pe ei nu-i consideri babalaci?) si la ce scoli te-au trimis,dar un lucru e evident:primii sapte i-ai facut la seral.In alta ordine de idei din cate stiu eu, salariile au fost „reperate”-dupa faimoasa „crestere” facuta de cei pe care-i simpatizezi- in ultimul trimestru si acest lucru nu ne-a facut sa urlam impotriva junilor salariati.Crezi ca daca pensiile nu se ACTUALIZIEAZA cu rata inflatiei ,o s-o duci mai bine?

BULA 29-11-2012 - 12:15

Nu cu babalacii am o problema, desi ma cam enerveaza si astia, ci cu aceste jeguri din politica, care fac calcule cinice si ii platesc pe salariatii cu studii superioare la un nivel mai mic decat pensia multor fosti angajati cu studii medii. Crezi ca un profesor tanar e multumit cu salariul de 700 lei ? La fel e si cu medicii stagiari si cu multi altii. De ce nu indexeaza si salariile conform cu rata inflatiei ? Si in plus, in sistemul bugetar inca e haos la salarizare. Inca se dau salarii nesimtite, desi s-a spus ca exista o grila unica de salarizare.

Zenovia-Zamfira 29-11-2012 - 14:14

Aha, nu iti convine….
Nemultumitului i se ia darul, ia sa dai inapoi tot ce ai primit!
Iar glilele se desfiinteaza, alea erau in socialism.

cici 03-12-2012 - 10:14

Dar de babalacii de mata si tactu ce zici ,poate sa le mareasca pensia?Sau macar sa le promita,ca de marirea salariului tau nici nu poate fii vorba ca tu te faci in opt ca muncesti.Asa ai fost invatat BULA sa tragi statul in piept.Cat produci tu in opt ore produce un neamt intr-o ora,asa ca tot bula ramai.SICTIR

Zenovia-Zamfira 29-11-2012 - 10:19

Singurii care merita si salarii foarte mari, dar si pensii chiar consistente, sunt moderatorii. Bineinteles numai moderatorii moderati.

Parpanghel. 29-11-2012 - 13:07

TaBULA-RASSa.este.un.produs/viciat.(facut/in.palma!Fara.mama/Fara.tata//REBUT!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-11-2012 - 13:27

TaBULA-RASSu/plansu)=SKY.ZOO.id!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult