Ponta: Decontarea facturilor pentru POSDRU, în decembrie | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Ponta: Decontarea facturilor pentru POSDRU, în decembrie

Ponta: Decontarea facturilor pentru POSDRU, în decembrie

scris de Mihaela Popescu TAULET
1 afisari

Decontarea tuturor facturilor pentru POSDRU ar urma să aibă loc în luna decembrie, când ar urma să fie deblocate rambursările şi pentru POR, în timp ce programele operaţionale Transporturi şi Creşterea Competitivităţii ar putea fi deblocate anul viitor, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Subiectul programelor finanţate din fonduri europene a fost discutat, miercuri, de primul-ministru cu preşedintele Traian Băsescu.

„La POSDRU urmează să avem misiunea de audit, 19-21 (noiembrie – n.r.), care să certifice îndeplinirea tuturor condiţiilor şi acceptarea corecţiilor financiare, şi implicit, în luna decembrie, trimiterea către decontare a tuturor facturilor la POSDRU. Programul Operaţional Regional poate fi şi urmează să fie deblocat în luna decembrie”, a declarat Ponta.

El a adăugat că, în ianuarie-februarie, Programul Operaţional Transporturi poate fi de asemenea deblocat, fosta conducere a Autorităţii de Management pentru program fiind înlocuită şi având loc cercetări în cazul proiectului pentru care au fost constatate încălcări ale legii.

În cazul Programului Operaţional Sectorial privind Creşterea Comptetitivităţii, Ponta a arătat că problemele sunt de fond şi datează din perioada de construcţie a Autorităţii de Management, dar că se fac eforturi pentru deblocarea programului la începutul anului viitor.

2 comentarii

BULA 08-11-2012 - 05:38

Nu votati PSD (USL) !
Rahatii astia vor sa acopere furaciunile facute la POSDRU, de sute de milioane de euro. Noi vom suporta aceasta mizerie, prin scaderea nivelului de trai. S-au facut deturnari uriase de fonduri si s-au dat salarii imense sefilor de proiecte POSDRU si asociatilor acestora (rude, colegi de gasca, etc).

Huhu Ciu 08-11-2012 - 06:01

Votati USL, nu votati ARD nici PPDD care tot a lui Basescu e!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult