Acasa BusinessEconomic Ponta despre majorarea accizei la carburanți

Ponta despre majorarea accizei la carburanți

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Premierul Victor Ponta consideră că acciza la carburanţi va trebui majorată din luna aprilie, ȋntrucȃt o amȃnare ar putea obliga Guvernul să renunţe la alte măsuri fiscale.

Ponta despre majorarea accizei la carburanți (foto:business-point.ro)

„Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la altceva, la reducerea CAS (…) Cred că e o soluţie care afectează pe destul de puţini oameni şi pe care o putem folosi pentru a face bine în sănătate, educaţie, autostrăzi”, a spus Victor Ponta la Antena 3. Anul trecut, preşedintele Traian Băsescu a anunţat în câteva rânduri că nu va promulga Legea bugetului de stat dacă acciza la carburant va fi majorată, premierul Victor Ponta precizând însă că negociază cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană amânarea cu trei luni a datei de majorare a accizei la motorină, folosită de către transportatorii de marfă, şi aplicarea acesteia doar la benzină.

Ulterior, după o discuţie cu preşedintele Băsescu, premierul a anunţat că va amâna cu trei luni, până la 31 martie 2014, majorarea accizei şi la benzină, nu doar la motorină, iar şeful statului a precizat că în aceste condiţii poate promulga bugetul pe acest an. Potrivit mediafax, Ponta a arătat că efectul amânării majorării accizelor la carburanţi va fi analizat după primele trei luni, dar un eventual gol de venituri nu poate fi reglat decât prin rectificare care poate fi efectuată numai în semestrul II, rectificare bugetară care, în aceste condiţii, poate fi negativă.

1 comentariu

Pribeagul 13-01-2014 - 22:06

Pontad’orule, stinge dracului impozitele stabilite, nu mai pune alte impozite ca ne nenorocesti!

TVA se colecteaza in proportie de 50-60%. Concentrati-va si colectati la un nivel mai inalt TVA care reprezinta cca 25% din veniturile bugetului, adica este ceva substantial.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult