Acasa BusinessEconomic Ponta despre rǎzboiul energetic cu Rusia

Ponta despre rǎzboiul energetic cu Rusia

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

Victor Ponta a anunțat cǎ Romȃnia trebuie sǎ punǎ prioritate pe asigurarea independenței energetice, avȃnd ȋn vedere cǎ adevǎrata bǎtǎlie cu Rusia va fi pe energie.

Ponta despre rǎzboiul energetic cu Rusia (foto:pressalert.ro)

Ponta despre rǎzboiul energetic cu Rusia (foto:pressalert.ro)

Aflat luni, 8 septembrie, la o conferințǎ organizatǎ de Ambasada SUA,AMCHAM și AMRO, premierul a subliniat cǎ în opinia sa bătălia adevărată cu Federaţia Rusă nu va fi cu arme convenţionale, ci cu energie.  ”România investeşte mai mult în cheltuielile de apărare, evident că decizia NATO e binevenită, dar eu cred în continuare că bătălia adevărată cu Federaţia Rusă nu va fi cu arme convenţionale, ci cu energie. Dacă România reuşeşte să-şi asigure independenţa energetică, pentru România şi pentru Republica Moldova cel puţin, atunci toate aceste obiective pe care le stabilim la nivel economic se pot atinge”, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Cu aceastǎ ocazia, Ponta a lǎudat domeniul energie, menționȃnd cǎ  este unul în care România a făcut paşi foarte mari şi trebuie să facă şi mai mulţi paşi, el subliniind că sprijinul companiilor americane este esenţial în acest domeniu. El a subliniat cǎ  ”Legislaţia, strategia guvernamentală trebuie să ofere în domeniul energiei, în 4-5 ani, independenţa energetică de care România, Moldova au atât de mare nevoie pentru a rezista provocărilor, şantajului, presiunilor care există şi care vor continua din partea Federaţiei Ruse”.

Dupǎ summitul NATO de la Newport, Traian Bǎsescu declarase cǎ România trebuie să ajungă la un buget de 2% din PIB pentru Apărare, el exprimându-şi convingerea că se va putea face acest lucru înainte de 2017, având în vedere că „libertatea nu e gratis”. El a arătat că România s-a angajat să ajungă la 2% din PIB pentru Apărare în 2017 şi a subliniat că are convingerea că acest lucru se poate întâmpla mai devreme. Atunci, președintele a menţionat că îndeplinirea acestui angajament financiar a fost subliniat foarte puternic în acest summit de marile puteri, el referindu-se la SUA, Franţa, Marea Britanie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult