Acasa BusinessEconomic Ponta i-a dat cu TVA-ul în cap lui Isărescu

Ponta i-a dat cu TVA-ul în cap lui Isărescu

scris de A.P.
8 afisari

Victor Ponta a declarat luni seară că l-a informat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre intențiile Guvernului de a reduce TVA și despre situația economică rezultată în urma primului trimestru.

ponta si isarescuL-am informat pe guvernator și pe prim-viceguvernator (Florin Georgescu — n.r.) cum stăm cu primul trimestru, cu direcțiile mai departe. (…) Guvernul României are în trezorerie la Banca Națională astăzi, când vorbim, vreo 18 miliarde de lei pentru care nu luăm dobândă, că nu se mai dă dobândă. Am discutat despre ce vrem să facem cu reducerea TVA și vreau să fie foarte clar, ca să nu creăm totuși așteptări prea optimiste: se poate ori să reducem toată cota de la 24 la 20, ori să reducem cota de TVA la toate produsele alimentare la 9%. Eu pot să vă spun, fără să vorbesc în numele guvernatorului, că măsurile de relaxare fiscală care sunt considerate sustenabile pe termen lung și pentru care avem măcar informarea, dacă nu acceptul formal al partenerilor noștri internaționali, sunt susținute și sunt bine venite”, a afirmat Ponta.

Premierul a adăugat că o decizie privind alegerea uneia dintre cele două variante de reducere a TVA va fi luată luni sau marți seară și că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, „are în seara asta” o nouă discuție cu FMI și Banca Mondială.

N-o să vedeți FMI-ul lăudându-ne foarte tare, că n-au făcut-o nici când am redus CAS sau TVA-ul la pâine! Dar îmi doresc ca, în urma discuțiilor, să nu se opună”, a spus premierul.

Ponta a precizat că așteaptă ca Opoziția să susțină demersul său în plan economic, la fel și președintele Klaus Iohannis.

„Nu mă aștept la vreo opoziție din partea președintelui, în primul rând pentru că nu cred că e vreun om în această țară — președinte, jurnalist, politician — care să nu își dorească reducerea TVA. (..) Cred că și Opoziția va susține și oamenii de afaceri”, a adăugat șeful Guvernului.

Premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, s-au întâlnit luni cu guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, pentru a discuta aspecte legate de acordul României cu Fondul Monetar Internațional, a declarat, luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult