Acasa BusinessEconomic Ponta: Miniştrii care nu respectă acordul cu FMI vor fi demişi

Ponta: Miniştrii care nu respectă acordul cu FMI vor fi demişi

scris de A.B.
4 afisari

Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să îndeplinească, până la misiunea Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale de la sfârşitul lunii iulie, obiectivele asumate cu aceste organisme, avertizându-i că miniştrii care nu respectă această cerinţă vor fi demişi.

guvern

foto: mangalianews.ro

Premierul Victor Ponta l-a asigurat pe vicepremierul Florin Georgescu că are din partea sa toată autoritatea politică pentru a pregăti, împreună cu miniştrii de resort, discuţiile pe care Guvernul le va avea cu misiunea instituţiilor financiare internaţionale. În acelaşi timp, premierul a avertizat că miniştrii care nu vor reuşi să îşi respecte angajamentele asumate vor fi înlocuiţi. „Şi preşedintele Comisiei Europene, în raportul de ţară prezentat la Consiliul European, exact acceeaşi recomandare a avut, să ne încadrăm şi să ne respectăm obligaţiile pe care le avem în acord. Nimic mai mult, dar nimic mai puţin. Aşa încât, toţi miniştrii care aveţi obligaţii răspundeţi 24 de ore din 24 la solicitările vicepremierului, care ne va informa zilnic, dacă este cazul, asupra eventualelor restanţe. Vă cer tuturor să luaţi măsuri pentru a nu exista asemenea restanţe, iar când ne vom întâlni cu delegaţia instituţiilor financiare internaţionale trebuie să avem 99,99% din obligaţii îndeplinite. Pe miniştrii care nu pot să-şi îndeplinească aceste sarcini nu voi ezita să-i înlocuiesc, pentru că este esenţial pentru România acest semnal de preditibilitate şi de stabilitate”, a atenţionat Ponta. El a declarat, pentru Mediafax, că respectarea angajamentelor cu FMI şi CE este esenţială pentru a păstra stabilitatea eocnomică şi rating-urile de ţară.

1 comentariu

BULA 04-07-2012 - 14:30

Deci FMI conduce in tara asta, iar Ponta e vataful care da cu batul in ministri, sa ne jupoie pentru binele camatarilor internationali.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult