Acasa BusinessEconomic Ponta ne dă pâine mai ieftină

Ponta ne dă pâine mai ieftină

scris de A.B.
1 afisari

Din toamnă, Ponta vrea să dea poporului pâine ieftină. El este hotărât să scadă preţul la pâine, începând din septembrie, analizând deja posibilitatea reducerii TVA la 9% pentru produsele de panificaţie.

paineSurse din cadrul USL au declarat pentru gândul că se analizează posibilitatea reducerii TVA la 9% pentru produsele de panificaţie începând din luna septembrie.

Dacă măsura va fi aplicată, preţul pâinii ar trebui să scadă echivalent, adică cu 15 puncte procentuale, spun producătorii.

Astfel, o franzelă care acum costă un leu, din toamnă va fi 83 de bani, iar o pâine ambalată, feliată, care acum costă, în medie, 4 lei, va fi 3,3 lei. Calcul a fost făcut scăzând TVA-ul de 24% din preţul actual şi aplicându-l pe cel de 9%.

Propunerea a fost avansată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Oficialii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale s-au arătat sceptici în privinţa reducerii TVA la alimentele de bază, susţinând că o astfel de măsură ar reduce încasările la buget.

În cadrul discuţiilor informale purtate în cadrul Guvernului USL, Constantin le-a arătat un grafic prin care reducerea TVA la produsele de bază nu ar periclita încasările la buget. Din contră, el susţine că va creşte încasările.

O soluţie de compromis, experimentală, ar putea fi adoptată din luna septembrie. Potrivit acesteia, nu ar scădea TVA la 9% pentru toate produsele de bază, ci doar pentru cele din zona morărit-panificaţie. Producătorii din domeniu au promis că vor scădea preţul pâinii dacă o astfel de măsura s-ar aplica.

6 comentarii

Traian Basescu 04-05-2012 - 15:06

Ponta nu va da paine mai ieftina. Ponta va da un imprumut pe vreo doua luni care va fi platit cu varf si indesat. Oare de ce reduce TVA-ul chiar inainte de alegeri (de ce nu o face imiediat daca cresc chiar incasarile la buget? 😉 ) ca sa va taxeze crancen dupa. E ceea ce numea bisnitarii prin porturi o „win-win situation”. In orice caz reducerea sa atat de tarziu nu va influenta in mod catastrofal deficitul pe acest an.

Ponta si-a facut socoteala ca daca castiga alegerile, va putea readuce TVA-ul inapoi fara probleme sau va inventa alta taxa ca sa compenseze reducerea sa. Daca pierde alegerile il lasa pe bietul Boc cu o gaura in buget.. si zbiara pe la Antene (pana-l linseaza PSD-eii ramasi mofluji) ca el a facut bine poporului in timp ce Boc cel rau le scumpeste painea 😉

Mache 04-05-2012 - 20:19

Bubosule,

Faptul ca Ponta pierde alegerile e certitudine deja de o saptamana. Menajeaza-te ca mai ai de latrat si guitat pana crapi. Oricat de tarziu ai crapa tot in opozitie ramai.

Ar fi bine sa te apuci sa pregatesti deja povestea cu „Ponta bashinist ascuns”. Va fi foarte la moda in iarna.

tomi 04-05-2012 - 20:38

PONTA este o nulitate politica pe cit este un caracter uman parsiv si gretos.Sansele acestui bou sint de maximum o saptamina de incercari in a forma guvernul cu nereusita certa.PESTE DOUA SAPTAMINI NICI NU VETI MAI AUZI DE PONTA ,FAC PARIU CU CINE VREA.
tomi

Mache 04-05-2012 - 20:40

Bubosule

Eu ma rog sa treaca guvernul lui Ponta (dupa cum ti-am spus de la bun inceput). Pentru ca daca nu trece acum atunci are o sansa bunicica sa castige alegerile in toamna. Daca trece de votul de investitura, s-au abonat din Decembrie incolo chibiti pe la Antene si iRealitati. 😉 😉 🙂

Si iar te lasa pe tine pe post de godac singuratic sa guiti a paguba si tristete prin getto-ul tau… In definitiv ar trebui sa te bucuri. Daca prin absurd USL ar castiga alegerile, tie ti-ar ramane doar:

1. sa traiesti mai rau ca azi da’ sa trebuiasca fie sa dai fericit din coada
2. sa-ti bagi gheara in gat
3.sau, cea mai crunta obtiune: (horribile dictu!!!) sa devii bashinist. 😉

Ca doar trebuie sa dai vina pe cineva pentru mizeria si disperarea tale. Nu poti sa accepta ca esti lenes si ca nici nu te prea ajuta balega dintre urechi 😉 😉 😉 Nu-i asa, ratare cu urechi?

urbos 04-05-2012 - 21:03

Labagiule hotaraste-te, ca esti si schizofrenic, te contrazici ca idolul tau securist de la o fraza la alta.
Apropo, o sa-ti mai dea si Obama niste muye, asa de control, desi s-ar putea sa-ti foloseasca masurile socialiste de ajutor al slugilor si handicapatilor.

Carpa Ciu Huhu 05-05-2012 - 04:07

Si as mai adauga ceva bineinteles din adancul put al gandiri mele, nu inteleg nu pot nu ma duce cerebelul dece sa veniti voi ma din tari emancipate sa ne emasculati toata ziua cu intelepciunea voastra care de fapt a dus la sfarsitul imprevizibi a l lunmi moderne. Mache care moare sa imbrajbeasca cainii inca din copilarie, tomi care este indjiner de desert si parpa boratul care vrea si sa ma vacineze si sa taie preaputul si sa fure din creerul meu. Stati ma jidoilor la voi acasa ca noi acum ne construim iarase un viitor maret cu doamna asta de la hoover si stanford care mai este si o cretina ferventa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult