Acasa BusinessEconomic Ponta: Pensiile indexate cu 4%, primite probabil, din februarie

Ponta: Pensiile indexate cu 4%, primite probabil, din februarie

scris de M.A.
2 afisari

Pensiile vor fi indexate din luna ianuarie cu 4%, diferenţa de bani urmând a fi dată cel mai probabil în luna februarie, a declarat luni Victor Ponta.

 pensionare

Ponta: Pensiile indexate cu 4%, probabil, din februarie

„Am avut o discuţie astăzi cu domnul ministru Voinea. Taloanele pentru ianuarie sunt tipărite deja din decembrie, însă cele pentru februarie se tipăresc acum, la sfârşitul lunii. Ideea este ca miercuri, în şedinţa de Guvern, să-mi prezinte şi o notă şi, dacă e cazul, şi un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru că luni probabil că va veni Parlamentul, putem deja emite ordonanţe de urgenţă – sunt cele cinci zile prevăzute de Constituţie -, în aşa fel încât indexarea pensiilor, indexare care oricum are loc de la 1 ianuarie, să poată fi plătită la începutul lui februarie„, a explicat şeful premierul.

Potrivit acestuia, este însă şi „o problemă tehnică”. „De fiecare dată, problemele tehnice ne omoară – faptul că indexarea se face cu rata inflaţiei şi ţinând cont de salariul mediu realizat. Or, la salariul mediu realizat datele finale le avem din octombrie de la INS. (…) Şi probabil că trebuie să stabilim printr-o modificare a legii exact cei 4% pe care i-am şi pus în bugetul pe 2013. Sigur că se dau banii, însă probabil că vin la începutul lui februarie pentru luna ianuarie”, a spus Victor Ponta.

3 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 14-01-2013 - 17:04

Ponta si usl-ul a marit cu 16% pensiile, dupa ce pdl-ul le-a diminuat cu 25%. Ponta a spus ca va face totul pentru revenirea pensiilor la acelasi cuantum inainte de a fi taiate de Basescu si pdl cu 25%. Deci, Ponta a dat inapoi 16% raminind un rest de 9%. Intre timp, Ponta a taiat subventiile, masa gratuita, biletele pentru statiuni, bilete gratis pentru pensionari la transportul urban, etc. Peste toate aceste taieri, Ponta a fortat primariile sa mareasca cu 16% taxele locale, iar daca vreuna din primarii nu va mari taxele nu va primi nici un leu de la guvern. Asta face ca, in primariile mai sarace, cum sunt cele din judetul Vrancea, Vasluiul si Botosaniul, taxele sa se mareasca cu peste 24%. Acum Ponta anunta ca pensiile se vor mari cu 4% din februarie. De fapt, din februarie pensiile isi recupereaza numai 20% din cei 25% tiati de pdl si Basescu. Intre timp, insa, din cauza devalorizarii leului, costul vietii a scazut la 6%, iar daca acesti 6% ii adaugam la maririle de taxe locale de 16%, avem de-a face cu o marire a taxelor de 22%, deci, pina la urma, guvernul are de recuperat inca acelasi procent de 25% pe care l-a taiat Basescu si pdl-ul. Deci, de la taierile lui Basescu incoace nu s-a recuperat nimic. Administratia Ponta e incapabila de colectare de bani pentru bugetul Roamniei prin crearea de locuri de munca ci, la buget vin bani numai din taxe, amenzi si impozite, exact ca pe vremea fanariotilor. Programul usl-ului este incapabil deocamdata de redresare a economiei din cauza incapacitatii guvernului de atragere de investitori straini seriosi si stabili.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-01-2013 - 18:30

Indexarea cu 4% a pensiilor din ROMANIA este ACTUL de CONDAMNARE DEFINITIVA a USL si a intregii clase politice actuale din ROMANIA !
In GRECIA zguduita de valurile de proteste , pensia este in valoare de aprox. 1600 de euro, in ROMANIA pensia medie este de cca. 180 de euro !
Pretextul invocat de actualii guvernanti , lipsa fondurilor este un ACT de INCAPACITATE POLITICA, atita timp cat un presedinte ilegitim cheltuieste wekend de wekend 20.000 de euro numai pt. transportul cu elicopterul (5000 euro pe ora *4 per saptamina ) plus sume uriase cu restul , alimente , bauturi , personal , din aceste sume PONTA ar avea posibilitatea de a mari cei 32 de roni acordati in medie ! RUSINE PONTA RUSINE !

Pribeagul 14-01-2013 - 22:15

„Ah ! garafa pîntecoasă doar de sfeşnic mai e bună !
Şi mucoasa lumînare sfîrîind săul şi-l arde,
Şi-n această sărăcie, te inspiră, cîntă barde –
Bani n-am mai văzut de-un secol, vin n-am mai băut de-o lună.

Un regat pentr-o ţigară, s-împlu norii de zăpadă
Cu himere !… Dar de unde ? Scîrţîie de vînt fereastra,
În pod miaună motanii – la curcani vînătă-i creasta
Şi cu pasuri melancolici meditînd îmblă-n ogradă.

Uh ! ce frig… îmi văd suflarea, – şi căciula cea de oaie
Pe urechi am tras-o zdravăn – iar de coate nici că-mi pasă
Ca ţiganul, care bagă degetul prin rara casă
De năvod – cu-a mele coate eu cerc vremea de se-nmoaie.”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult