Acasa BusinessEconomic Poşta Română amendată cu 24 de milioane de euro

Poşta Română amendată cu 24 de milioane de euro

scris de Z.V.
3 afisari

Consiliul Concurenţei a decis amendarea Companiei Naţionale Poşta Română cu 7,2% din cifra de afaceri a anului trecut sub acuzaţia de abuz de poziţie dominantă pe piaţă, informează hotnews.ro.

Investigaţia începuse în 2005, iar Consiliul era obligat să dea un verdict până la sfârşitul anului în curs. Ancheta a vizat tratamentul preferenţial acordat companiei Infopress Group şi aplicarea discriminatorie a unor reduceri tarifare pentru dintre beneficiarii serviciilor poştale standard de corespondenţă comercială şi Infadres.


O instanţă judecătorească obligase Consiliul Concurenţei să ia o decizie până la sfârşitul lui 2010, după ce firma Mailers, care reclamase Poşta Română la CC a reclamat în justiţie amânarea excesivă a luării unei decizii.

Apărătorul intereselor Poştei a fost Gheorghe Oprescu, ex-preşedinte al Consiliului Concurenţei.

În 2009, Poşta Română, având 35.000 de angajaţi, a înregistrat pierderi de 180 de milioane de lei. Guvernul a aprobat vara aceasta restructurarea companiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult