Premiul Nobel pentru Economie - Alvin Roth şi Lloyd Shapley | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Premiul Nobel pentru Economie – Alvin Roth şi Lloyd Shapley

Premiul Nobel pentru Economie – Alvin Roth şi Lloyd Shapley

scris de C.P.
1 afisari

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2012 a fost atribuit profesorilor americani Alvin Roth şi Lloyd Shapley pentru teoria alocărilor stabile şi designul pieţei, a anunţat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.

Alvin Roth and Lloyd Shapley

Alvin E. Roth, profesor la Universitatea Harvard, şi Lloyd S. Shapley, profesor la Universitatea California, au fost recompensaţi cu ‘Premiul Băncii Suediei în ştiinţe economice în memoria lui Alfred Nobel‘, după cum este numele oficial al premiului, pentru teoria alocărilor stabile şi designul pieţei.

Anul trecut, Nobelul pentru Economie a fost primit tot de doi americani – Thomas J. Sargent şi Christopher A. Sims – pentru ‘cercetările lor empirice în domeniul cauzelor şi efectelor macro-economiei’.

Premiul Nobel pentru economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrala a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel.

6 comentarii

Viorica Ianc 16-10-2012 - 06:12

Alvin and Lloyd parca ar fi aceeasi persoana in doua ipostaze: dimineata aranjat pentru job si…seara ciufulit (cherchelit?) si cu gura neagra. Chiar incruntati par cu ochii veseli.

Huhu Ciu 17-10-2012 - 20:01

AMINDOI SINT EVREI, seamana mult uni cu altii!

Lupu Ardelean 17-10-2012 - 19:47

Inca un evreu khazar cu Nobel, mai erau doi si saptamana trecuta…

Huhu Ciu 17-10-2012 - 19:59

Toata lumea stie ca voi evreii dati premiile Nobel, E NORMAL SA LE DATI MAI ALES EVREILOR VOSTRI, ATI FACUT-O DE MULTE ORI!!!

US 17-10-2012 - 20:15

Ji dane infect, acuma chiar orice prost din Romania s-a lamurit ce-i cu Nobelul, odata ce premiul pentru Pace a fost acordat UE, printre altele pentru „salvarea” Romaniei, adica mentinerea viermelui tradator si antidemocrat Basescu la putere.
Ne cacam pe toti ji danii tai si pe toata propaganda voastra de doi bani. O sa ajungeti curand unde va e locul, la groapa comuna.

digital 17-10-2012 - 20:32

Anul trecut, Nobelul pentru Economie a fost primit tot de doi americani – Thomas J. Sargent şi Christopher A. Sims – pentru ‘cercetările lor empirice în domeniul cauzelor şi efectelor macro-economiei’.
………….. pentru ‘cercetările lor empirice în domeniul cauzelor şi efectelor macro-economiei’……………

și pentru că au descoperit apa caldă și mersul pe jos…..
hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult