Acasa BusinessEconomic Presedintele Franklin Templeton: Piata romaneasca este interesanta

Presedintele Franklin Templeton: Piata romaneasca este interesanta

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Romania este, alaturi de Rusia, Turcia si Polonia, una din pietele est-europene cele mai interesante in momentul de fata, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Franklin Templeton, compania care administreaza Fondul Proprietatea, intr-un interviu acordat revistei americane Time, citat de Agerpres.

Desi pietele emergente au fost lovite in 2008 si 2009 de criza subprime, ulterior a existat o revenire incredibila, in medie de 60% intr-un an si de 100% in cazul unora dintre piete. Desi conditiile difera de la regiune la regiune, in urma bilantului se poate spune ca economiile pietelor emergente sunt intr-o forma buna, a apreciat Mobius. El a exemplificat sustinand ca, in privinta rezervelor in valuta straina, pietele emergente au depasit tarile dezvoltate. Trendul a inceput in 2005, iar acum diferenta este in crestere, a adaugat el. In ceea ce priveste Europa de Est, regiunea se bucura de numeroase avantaje cum ar fi populatia bine educata si bine instruita si pretul scazut al fortei de munca, a explicat responsabilul companiei Templeton. Cu toate acestea, a subliniat Mobius, tarile Europei de Est sufera de pe urma multor probleme proprii, in conditiile in care bancile au facut imprumuturi ipotecare in yeni si franci elvetieni, fara sa ia in calcul posibilitatea ca moneda lor sa va prabusi, iar clientii vor fi in mare incurcatura; prin urmare, aceste tari se confrunta cu probleme care vor necesita timp pentru a fi rezolvate.

“Dar, din nou, vorbim despre o perioada de 2-3 ani. Intre timp, vor exista, selectiv, unele oportunitati pe piete. Dar este inca putin prea devreme pentru asta”, a atentionat sustine presedintele executiv al Franklin Templeton. Pentru Mobius, piata est-europeana care arata cel mai interesant in acest moment este cea din Rusia, urmata, in aceasta ordine, de Turcia, Polonia si Romania. Intrebat ce profituri sunt de asteptat de la pietele emergente, intr-un orizont de 10 ani, Mobius crede ca nu exista nicio posibilitate de a face predictii privind profitul rezultat dintr-un portofoliu de actiuni atat de diversificat. Pentru pietele emergente, profitul a fost, in general, de aproximativ 9%, acesta reprezentand media pentru multi ani. Desigur, au existat ani, ca 2009, cand puteai face un profit de 60%, insa vorbim aici despre suisuri si coborasuri pe o perioada lunga de timp, a explicat Mobius. Potrivit acestuia, in 2010 se asteapta o crestere economica de 2–3% pentru tarile dezvoltate si una in medie de peste 5% pentru pietele emergente.

0 comentariu

Rasputin 24-10-2010 - 16:21

…nu eşti singura care ai ,luat plasă…

o emisiune de cacao.
Individul e jalnic.
Mă mir că-l plateşte mogulul…

qwert 24-10-2010 - 18:47

qwert

qwert 24-10-2010 - 18:59

qwert

caramache 24-10-2010 - 19:04

… in limba lui Marian Vebster, cand colo….
Pe acilea peste garla, zapping-ul este folosit de polimelitzie sa paralizeze temporar pre faradelegisti violenti si neascultatori. Asisderea zapping-ul cu stunt gun-ul este o metoda de aparare si paralizare a necioplitilor care atenteaza la integritatea corporal-mentala a victimelor televiziste ascultatoriste cititoriste scriitoriste catchyste. Cred ca ar trebui sa se introduca si in costitutia muioritica amendamentul doi al bllei drepturililor pre acilea peste garla mare. Sa vezi atuncea ce mielusei devin unii…

Nelu 27-10-2010 - 05:23

Zapping vine de la capra ?

Parpanghel 31-10-2010 - 09:19

Oricum, felicit-o in nume personal, a otinut o performanta deadreptul uluitoare, fatind un …animal!PS. mai ai frati, surori etc.? LA ZOO !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult