Acasa BusinessEconomic Preţul apartamentelor în 2012

Preţul apartamentelor în 2012

scris de Șt. C
2 afisari

Analistii pietei imobiliare estimează o stagnare a preturilor locuintelor pentru inca un an.

Preturile apartamentelor in 2012

Optimismul din urma cu doar cativa ani de pe piata imobiliara este inlocuit de un pesimism generalizat.  O singura mare agentie estimeaza un avans al pretului proprietatilor in 2012, scrie Adevarul.

Consultantii imobiliari spun la unison ca anul viitor nu va aduce modificari semnificative ale pretului apartamentelor. „Independent de potentialul enorm pe care il are piata din Romania si mai cu seama piata din Bucuresti, este dificil sa vorbim de o crestere a numarului de tranzactii, nemaivorbind de preturi, in viitorul apropiat„, spun reprezentantii Jones Lang LaSalle.

Nu sunt optimista in privinta unei cresteri a preturilor proprietatilor rezidentiale in 2012. Mai mult, sper doar ca actualele preturi sa se mentina„, a declarat pentru cotidianul citat si Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare. Ca urmatoarele luni nu vor aduce „nicio schimbare notabila” in ceea ce priveste preturile din rezidentialul autohton cred si specialistii de la Colliers International. O opinie discordanta este exprimata de reprezentantii companiei de consultanta DTZ Echinox.

Ei lanseaza chiar un scenariu optimist in care apartamentele, atat cele noi, cat si cele vechi, se vor scumpi cu 5% in 2012 fata de acest an. „Intr-un scenariu pesimist insa, in 2011 va continua trendul descendent al pietei, pentru ca abia in 2012 sa apara primele semne de stabilizare, iar cresterea sa urmeze in 2013-2014„, afirma Bogdan Sergentu, seful departamentului Evaluari si Consultanta al DTZ Echiox.

In prezent, o garsoniera situata in unul din cartierele marginase ale Capitalei poate fi cumparata pentru un pret care variaza intre 25.000 si 40.000 de euro, in timp ce un apartament de doua camere, la periferie, se tranzactioneaza pentru maximum 60.000 de euro, potrivit datelor companiei de evaluari Darian.

2 comentarii

Tyca 17-08-2011 - 15:05

Pretul imobiliarelor e in scadere, ca le convine sau nu imobiliarilor din Romania.

Pribeagul 17-08-2011 - 18:07

situatie clara: apartamente cu pret corespunzator salariului mediu al romanilor sau salariul mediu al romanilor la nivelul solicitarii antreprenorilor speculanti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult