Preţul benzinei a distrus Europa! | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Preţul benzinei a distrus Europa!

Preţul benzinei a distrus Europa!

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Din nefericire, carburantii au devenit una din marile probleme atat ale romanilor, dar si a celorlalti europeni. Iar ultimul an a fost naucitor in ceea ce priveste pretul carburantilor, in unele tari benzina si motorina scumpindu-se cu peste 15 – 20%.

S-a scumpit benzina. Vezi noile preţuri la carburanţi

Da, din octombrie 2011 si pana in octombrie 2012, carburantii s-au scumpit in toate statele Uniunii Europene, iar Romania nu a facut exceptie. Econtext va arata cum a evoluat pretul benzinei in ultimul an in toate statele comunitatii europene. Mai precis, de la finele lunii octombrie 2011 si pana la sfarsitul lunii octombrie din acest an.

Benzina s-a scumpit foarte mult in unele tari din blocul comunitar. Cea mai drastica scumpire a avut loc in Portugalia in acest interval de un an. Portugalia, tara care se confrunta cu dificultati uriase din cauza crizei datoriilor, a mai avut parte si de acest lucru negativ: benzina, care s-a scumpit cu 24,1% din octombrie 2011 si pana in octombrie 2012.

Da, cu 24,1%. Cu un sfert! In octombrie 2011, benzina se vindea in Portugalia, in medie, cu 1,45 euro/litru, pentru ca un an mai tarziu, pretul acesteia sa ajunga la 1,8 euro/litru. Un avans incredibil, peste orice rata a inflatiei din vreun stat european!

Preturi reduse

Pe al doilea loc se situeaza Slovenia, unde pretul a sarit cu aproape 20%. In schimb, sunt state unde pretul de abia s-a miscat, cu scumpiri de 1,4% sau 1,7%, iar acestea au avut loc in tari diferite, ceea ce inseamna ca nu exista o determinare geografica, aceste scumpiri lente avand loc in Danemarca si Estonia.

Din nefericire, Romania nu se afla printre tarile cu scumpiri usoare, ci, dimpotriva. Da, benzina s-a scumpit puternic si in tara noastraDar iata cu cat a CRESCUT pretul benzinei in ultimul an in Romania si in toate celelalte state europene:


4 comentarii

salut 30-10-2012 - 17:24

Puteam sa jur ca un astfel de articol cretin provine de la adunatura aia de imbecili numita Econotext. Iata ce cred despre ei insisi imbecilii astia:

„Publicatia Econtext nu este la prima analiza despre carburanti, aceasta problema nationala fiind pe larg dezbatuta din diferite perspective”

Adica, astia se numesc intre ei…”analisti”. Sa te cracanezi de ras. Adunatura aia de cifre (pentru care un elev in secondary II cu greu ar fi obtinut nota de trecere la un proiect de genul asta) precum si concluzia total imbecila: „Preţul benzinei a distrus Europa!” ii face sa se domneasca intre ei cu „domnu’ analist”. Si o multime de prostalai casca gura la ce zic astia.

Bula, am vazut ca Ponta nu-ti place si nici nu ai nimic sa propui in loc. Ce parere ai daca ar veni de-alde d’astia pe la ministerele economice?

Huhu Ciu 30-10-2012 - 17:30

:))

briel 30-10-2012 - 17:48

Pretul benzinei … my foot !

Daca vreti sa stiti exact ce se intampla in Europa ascultati-l pe britanicul Farage. Exceptional om, de talia lui Ron Paul, dar mult mai elocvent.

Epic Rant – ‘Nigel Farage Was Right!’
http://www.youtube.com/watch?v=ez-88_hIrLY&feature=related

Am sa traduc un comentariu, bazat pe informatii adevarate (undeva citisem un articol legat de asta):

Trebuie luat in considerare Goldman Sachs care i-a ajutat pe greci sa-si mascheze deficitul urias si sa poata intra in UE. GS stia ca aderarea Greciei va fi o eroare. Alte tari vor fi obligate sa salveze pe greci si desigur „cineva” a propus o Banca Centrala Europeana (infiintata la 1 iunie 1998).

Si acum Mario Draghi lucreaza ca sef al acestei banci, inainte el fiind angajat al lui Goldman Sachs … si pretinde ca nu a avut nici o idee despre deficitul real al Greciei.

Aici este articolul de pornire.
http://www.spiegel.de/international/europe/greek-debt-crisis-how-goldman-sachs-helped-greece-to-mask-its-true-debt-a-676634.html

Fugiti, fugiti, fugiti de „Europa Unita” ! Este o capcana, este o viitoare dictatura !

briel 30-10-2012 - 17:57

Incercati sa faceti ceva cu moderarea asta din cauza link-urilor. Thanks.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult