Acasa BusinessEconomic Prețul petrolului a crescut, după eșecul lui Biden de a asigura creșterea producției din Arabia Saudită

Prețul petrolului a crescut, după eșecul lui Biden de a asigura creșterea producției din Arabia Saudită

scris de Misu Andrei
48 Afisari

Prețul petrolului a crescut luni după ce președintele SUA, Joe Biden, s-a întors din Orientul Mijlociu fără un acord privind creșterea ofertei, scrie The Guardian.

Biden spera să obțină o promisiune din partea Arabiei Saudite de a-și crește producția de petrol, ceea ce ar putea duce la reducerea presiunilor globale de aprovizionare.

Dar prețul țițeiul Brent a crescut luni cu 2,6%, până la 103,88 dolari, după ce ministrul de externe al Arabiei Saudite, prințul Faisal bin Farhan Al Saud, a respins speculațiile cu privire la o creștere a producției.

Acesta a spus că oficialii care au participat la summitul de sâmbătă în prezența lui Joe Biden nu au discutat despre petrol și că națiunile OPEC+ vor continua să evalueze condițiile pieței.

Naeem Aslam, analist la Avatrade, a declarat: „Mesajul este că OPEC+ ia decizia de aprovizionare cu petrol, iar cartelul nu este nici pe departe interesat de ceea ce încearcă să obțină Biden.”

„OPEC+ va continua să controleze aprovizionarea cu petrol și o singură țară nu poate determina aprovizionarea cu petrol – cel puțin acesta este mesajul pe care producătorii l-au transmis după vizita lui Biden în Arabia Saudită”, spune acesta.

 

1 comentariu

neacsum 18-07-2022 - 19:26

Si uite asa. Biden a promis Europei blana ursului din padure numai sa joace cum canta el in Ucraina.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult