Acasa BusinessEconomic Preţul petrolului sare în aer

Preţul petrolului sare în aer

scris de C.P.
2 afisari

Preţul barilului de petrol a trecut de 124 de dolari pe bursele externe în condiţiile în care tensiunile din lumea arabă se acutizează.

Pretul petrolului poate reaprinde crizaPrognozele nu sunt optimiste nici pe termen lung, un raport al Fondului Monetar Internaţional publicat la sfârşitul săptămânii trecute arătând că economia globală intră într-o perioadă în care petrolul va fi tot mai greu de găsit, marcată de noi creşteri ale preţurilor.

Estimările FMI nu sunt unice. Analiştii de la Erste au spus recent că barilul de petrol poate ajunge anul acesta la 150 de dolari, iar pragul de 200 de dolari nu este exclus dacă şi Arabia Saudită, al doilea producător global de petrol, va fi cuprinsă de febra revoltelor. Barilul Brent s-a scumpit cu 3,5% vineri şi cu 49% într-un an, informează Mediafax.

În România, Petrom şi Rompetrol au deja pe piaţă benzină la 6 lei pe litru (1,5 euro). Benzina din România s-a scumpit mai mult decât cea din Austria, Italia, Polonia sau Bulgaria, ţări mai sărace în resurse comparativ cu piaţa locală, care îşi asigură circa jumătate din necesarul de petrol din producţia proprie.

Vezi aici pretul la pompa al combustibililor în România

4 comentarii

Ereticul 11-04-2011 - 10:28

Fetele din ziua de azi invata in liceu doar doua litere si doua cifre:A4 si X5.La facultate invata inca doua cifre si o litera: Q7 si X6.Din cauza crizei financiare,incepand cu anul universitar 2010-2011,se va schimba programa la facultati si se vor invata alte patru litere:RATB.

Europeanuul 11-04-2011 - 11:06

Policymakers sunt nevoiti sa aleaga intre „inflatie mare” si „scadere economica”

tanase marian 11-04-2011 - 13:40

excelentele voastre ,eu am facut ci 50 de ani an urma o de valoare scoala profesionala la grupul scolar petrol chimie bucuresti,,.erau eruditi profesori ingineri de uzina care ne anvatau cu pasiunevietile oamenilor de stiinta,,……….. venim acum antr o lume murdara an care vedem la tonete stradale ,,viata lui irinel columbeanu ,la ce ne mai miram oare,,…. avem acasta conducere bolnava a tarii unde se practica marsavia la nivel de poitica de stat,,……….. scuzati mi scrisul dificil ,,nu agramat,, am o disfunctie neuronala grava datorita unui,,a. v. c. ,, grav si la care am antalnit la spitalul militar al m. i. trei medici beti care m au refuzat a fi ajutat,chiar unul mi a strigat ,,ala daca are creierul inflamat vine alta data,,…………. recent la o recadere a bolii un derbedeu medicla clinica fundeni,,. m a dat afara an strada deci atentie dragi crestini acest derbedeu el bolnav psihic demn de a face puscarie m a dat afara an strada cand speriat ca nu puteam merge i am spus drama de la ministerul de imterne,,.acest derbedeu si hot caruia acum trei ani cand am avut sotia internata la fundeni ai bagam bani grei an buzunar,.era rezident atunci lucra cu un medic an varsta un om foarte comunicativ ce avea un implant cardiac, nenorocitul bolnav fara suflet este subordonat al doamne profesor doctor virginia ion neurologie etajul trei,.halal tara ne meritam soarta domnule presedinde sau domnule ministru ungur al sanatatii,,…………………..semnez cu demnitate sunt militar an rezerva,,.m. m. an rezerva tanase marian,……..nihil sine deo,……fiti blestemati conducatori ai aceste mizerabile tari

Ciu Huhu 11-04-2011 - 20:33

E trist dar ai dreptate!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult