Acasa BusinessEconomic Prețurile benzinei și motorinei, în creștere

Prețurile benzinei și motorinei, în creștere

scris de Misu Andrei
52 Afisari

Prețul motorinei standard a crescut cu 4 bani pe litru, iar cel al benzinei standard s-a majorat cu cu 5 bani pe litru.Este prima scumpire după un lanț mai lung de ieftiniri, în luna februarie.

Cel mai ieftin sortiment de benzină costă 6,58 lei pe litru. În cazul motorinei, prețul unui litru pornește de la 7,25 lei. Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care aproape 6 milioane tone de motorină. Doar două treimi se produc în cele trei rafinării din țară, restul se importă.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a crescut prețul petrolului în aprilie pentru Asia și Europa, arăta Bloomberg duminică. Potrivit agenției de știri, prețul oficial de vânzare al Arab Light for Asia pentru luna aprilie a crescut cu 2,5 dolari mai mult decât valoarea de referință Oman-Dubai, care este cu 50 de cenți mai mare decât prețul din martie.În același timp, Saudi Aramco, compania de stat saudită, a majorat prețul livrărilor din aprilie ale petrolului său către nord-vestul Europei cu 1 dolar pe baril. Pentru cumpărătorii din Marea Mediterană, prețurile stabilite în raport cu ICE Brent au crescut cu 0,3 dolari, a spus agenția.

Arabia Saudită elaborează un program de livrare bazat pe solicitările consumatorilor la începutul fiecărei luni; cu toate acestea, politica de prețuri a fost revizuită semnificativ din cauza situației din Ucraina, care a avut impact asupra pieței globale a petrolului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS