Acasa BusinessEconomic Preţurile gazelor naturale au crescut luni

Preţurile gazelor naturale au crescut luni

scris de Misu Andrei
58 Afisari

Preţurile gazelor naturale europene au crescut luni, după ce Gazprom a anunțat că va închide conducta Nord Stream 1 timp de trei zile, de la sfârșitul lunii august.

 

Conducta Nord Stream 1, cea mai mare infrastructură de gaze din Europa, va fi închisă timp de 3 zile, de la sfârșitul lunii august, potrivit news.ro.

Noile lucrări de întreţinere neprogramate la conducta Nord Stream 1 adâncesc disputa privind gazele transportate din Rusia către țările europene şi amplifică atât riscul unei recesiuni, cât şi al penuriei în timpul iernii.

Preţul gazelor pe termen de o lună la hub-ul olandez TTF, o referinţă europeană pentru tranzacţionarea gazelor naturale, a crescut luni cu 19%, ajungând la 291,5 euro (291,9 dolari) pe megawatt oră.

Gazprom a anunțat vineri că oprirea e determinată de faptul că singurul compresor al conductei rămas în funcțiune trebuie să fie verificat. Așadar, livrările de gaze vor fi suspendate în intervalul 31 august-2 septembrie.

Livrările vor fi reluate cu un volum de 33 de milioane de metri cubi pe zi, după finalizarea lucrărilor de mentenanță, potrivit declarațiilor gigantului energetic Gazprom. Acesta a subliniat că se vor relua livrările de gaze cu „condiția să nu fie identificate defecțiuni”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult