Acasa BusinessEconomic Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 2%

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 2%

scris de Misu Andrei
42 afisari

Cotația petrolului a scăzut marți cu peste 2%, după ce a revenit îngrijorarea cu privire la perspectivele de majorare a ratelor dobânzilor, dar și noile restricții de Covid-19 din China din cauza cărora ar putea scădea cererea de combustibil.

Prețul ţiţeiului Brent, de referință internațională, s-a stabilit la 92,83 dolari pe baril, pierzând 2,91 dolari sau 3%.

Preţul petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a fost tranzacţionat de duminică fără închidere, din cauza sărbătorii Zilei Muncii. Preţurile WTI au scăzut marţi cu mai mult de 2%, potrivit news.ro.

Ştirile OPEC+ sunt acum pe piaţă şi accentul s-a mutat temporar pe preocupările economice şi inflaţioniste, printre care cei doi factori relevanţi aflându-se restricţiile extinse pentru Covid în China şi decizia de joi a BCE feferitoare la dobânzi”, a declarat Tamas Varga, de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

Banca Centrală Europeană se va întruni joi atunci când se estimează că va crește semnificativ dobânzile. De asemenea, China a micșorat restricțiile legate de Covid-19, dar a extins blocajele din regiunea Chengdu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS