Acasa BusinessEconomic Primariile imprumuta 1,5 miliarde lei ca sa-si plateasca datoriile

Primariile imprumuta 1,5 miliarde lei ca sa-si plateasca datoriile

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Ministerul Finantelor acorda primariilor un imprumut in valoare totala de 1,5 miliarde lei pentru ca acestea sa isi achite obligatiile restante la 31 decembrie 2009 catre furnizorii de servicii si lucrari, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Finante.


Acestia urmeaza sa utilizeze fondurile pentru a-si plati la randul lor datoriile catre stat inregistrate pana la 31 martie 2010. Toate aceste prevederi sunt cuprinse intr-o Ordonanta de Urgenta adoptata miercuri de Guvern. Conform acesteia, dobanda la imprumut este de 6,25%, termenul de rambursare va fi de ce mult cinci ani, iar perioada de gratie – de un an. Rambursarea va fi efectuata in transe lunare, incepand cu prima luna dupa incheierea perioadei de gratie. Din suma de 1,5 miliarde lei, totalitatea obligatiilor datorate de catre operatorii economici cu datorii mai mari de 250.000 lei este de 847,4 milioane lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult