Acasa BusinessEconomic Primele acțiuni Hidroelectrica, cumpărate cu 111,5 lei la BVB

Primele acțiuni Hidroelectrica, cumpărate cu 111,5 lei la BVB

scris de Misu Andrei
43 Afisari

Acțiunile Hidroelectrica (H2O) au intrat, azi, la tranzacționare, la Bursa de Valori București. Primele tranzacții au fost făcute la prețul de 111,5 lei/acțiune.

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanţi ai pieţei financiar-bancare, ai autorităţii publice centrale şi directori de companii participă la evenimentul de listare a companiei Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

“Hidroelectrica, lider în producţia de energie în România, debutează la bursă în urma celui mai mare IPO din istoria bursei noastre”, notează BVB.

BVB a decis includerea Hidroelectrica în indicii bursieri, din prima zi de tranzacționare.

Hidroelectrica intră în indicele BET cu o pondere de 14,41%; H2O va avea o pondere de 29,9% din BET-NG.

IPO-ul Hidroelectrica, prin care Fondul Proprietatea și-a vândut participația în producătorul de energie, s-a încheiat pe 4 iulie.

Prețul Final în oferta Hidroelectrica a fost stabilit la 104 RON per acțiune. Acționarii de retail care au subscris în primele cinci zile ale IPO au beneficiat de un discount de 3%.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce privește cantitatea de energie produsă, și un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Grupul deține și operează 182 de hidrocentrale, cinci stații de pompare și un parc eolian ce sunt amplasate strategic în opt surcursale organizate geografic pe teritoriul României. Capacitatea de producție totală instalată a activelor hidroenergetice ale Societății este împărțită în hidrocentrale de acumulare, hidrocentrale pe firul apei și stații de pompare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS