Acasa BusinessEconomic Prinţul Charles promovează turismul românesc din Carpaţi

Prinţul Charles promovează turismul românesc din Carpaţi

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Ministrul Turismului colaborează cu reprezentanţi ai Casei Regale Britanice în scopul de a elabora un plan de promovare a turismului în Carpaţi.

Printul Charles si Casa Regala Britanica promoveaza turismul in Carpati (foto:NewsIn)

La o conferinţă de presă ce a avut loc la Târgu Mureş, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a anunţat că de săptămâna trecută au început discuţii cu reprezentanţi ai Prinţului Charles, în legătură cu elaborarea unei strategii de promovare a zonei Carpaţilor în ţările din Occident. Conform Mediafax acesta a afirmat că la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) există un secretariat tehnic care coordonează o strategie pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi.

Despre discuţiile începute în urmă cu o săptămână prin o întâlnire cu un consiler al Prinţului Charles, Eduard Helvig a declarat că „Nu trebuie să reinventăm roata, avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nişă, de turismul cultural, de lucruri care există aici – tradiţii, cultură, care ne stau la îndemână şi trebuie să le utilizăm în aşa fel încât să creăm locuri de muncă şi plusvaloare în economia naţională”. Pentru o mai bună colaborare, Ministrul Turismului a precizat că este posibil ca în această vara, în luna iulie, când Prinţul Charles va veni într-o nouă vizită privată în România, cei doi să se întâlnească şi pentru o întrevedere pe seama acestui proiect.

Tot la conferinţa de la Mureş, unde Hellvig se află pentru a vizita două obiective de investiţii (o bază sportivă şi un drum comunal, ambele reabilitate din fondurile MDRT, în localitatea Zau de Câmpie), acesta a anunţat că parteneriatul cu Casa Regală Britanică vizează atât  promovarea Carpaţilor, cât şi proiecte punctuale. Aceste proiecte punctuale includ idei, de la organizarea unui festival gastronomic, la reabilitarea de drumuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult