UPDATE: Privatizarea Oltchim - amanata de Diaconescu si Gazprom | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic UPDATE: Privatizarea Oltchim a fost amanata de Dan Diaconescu si Gazprom

UPDATE: Privatizarea Oltchim a fost amanata de Dan Diaconescu si Gazprom

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

UPDATE: Seful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat, luni, 17 septembrie, ca procedura de selectare a investitorului pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi amânată până în 20 septembrie

Remus Vulpescu a precizat ca urmare a cererilor din partea companiilor Gazprom si Pegamont Romania si a solicitarii lui Dan Diaconescu ca „O scurtă amânare este posibilă şi dorim ca în spiritul transparenţei să acordăm o scurtă amânare în procedura de selectare a ofertantului câştigător”.

Privatizarea Oltchim ar putea fi blocată după ce Dan Diaconescu a solicitat suspendarea privatizării Oltchim, iar alte două companii, printre care şi Gazprom au cerut amânarea procedurii.

dan diaconescu

Dan Diaconescu vrea blocarea privatizarii Oltchim

Luni, 17 septembrie, Dan Diaconescu a depus o cerere pentru emiterea unei ordonanţei preşedinţiale în vederea suspendării privatizării, termenul stabilit pentru judecare fiind 24 septembrie 2012. Acesta a mai depus şi o cerere de anulare a contractului de privatizare şi de suspendare a procedurii, primul termen pentru judecarea cererii fiind stabilit de instanţă pe 7 ianuarie 2013. De asemenea, potrivit Agerpres, mai există două cereri de amânare a privatizării depuse de Gazprom şi Pegamont România.

Luni, 17 septembrie este termenul limită pentru depunerea ofertelor în vederea privatizării combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 companii, iar licitaţia ar urma să fie organizată pe 18 septembrie.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor combinatului vâlcean.

4 comentarii

digital 17-09-2012 - 13:45

se băgă și știrbul,la ordinul kiorului!
o să-și rupă dinții și ghâtul cât de curând,împuțitul!

julien 18-09-2012 - 09:42

MA DACA FACE DOAR 25% DIN CE ZICE VOM TRAI NORMAL ADICA SA CRESCA SALARIILE MUTIND IMPOZITAREA DE PE MUNCA SALARIATULUI PE FIRMA SI PROPRIETATI CRESTEREA REDEVENTELOR CANTRO TARA NORMALA NU COLONIE E VORBA SI DE DEMNITATE NATIONALA UNA E SA AI 250 DE EURO SALARIU SI ALTA MINIM 1000 CA PRETURILE IS CAN GERMANIA CE DRACU CA AM MUNCIT MULTI SI AM VAZUT ADEVARU SA FIU SLUGA PRIMESC DA SA FIU PLATIT NU UMILIT ASTIA CE FAC PSD USL PDL KAKAT EI MILIARDE NOI MUULTA …UE

tavi 18-09-2012 - 22:48

Dan Diaconescu a deschis drumul spre ideea renationalizarii industriilor cheie din Romania!Ca sa fiu mai bine anteles este vorba de resursele strategice ale poporului Roman fara de care vom fi pierduti ca popor! Nu putem vinde totul pe nimic.Vom ajunge o tara exportatoare de forta de munca!Nu putem accepta o distrugere a tot ce a mai ramas.Trebuie sa ne trezim macar pentru copii nostri!

ValVerde 19-09-2012 - 02:18

Cine e Dan Diaconescu ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult