Acasa BusinessEconomic Producția industrialǎ din UE: Romȃnia, locul 2 la creșterea din luna iunie

Producția industrialǎ din UE: Romȃnia, locul 2 la creșterea din luna iunie

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Producția industrială a rămas stabilă în zona euro și a crescut cu 0,7% în UE, în iunie 2014, comparativ cu perioada similară din 2013.

Producția industrialǎ din UE: Romȃnia, locul 2 la creșterea din luna iunie

Cel mai semnificativ avans din rândul statelor membre UE fiind înregistrat în Ungaria și România, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și remise de Agerpres. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Ungaria (11,3%), România (9,9%) și Slovacia (7,5%), iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Grecia (minus 6,9%), Malta (minus 3,8%) și Letonia (minus 2%).

În iunie 2014, comparativ cu luna precedentă, producția industrială a scăzut cu 0,3% în zona euro și cu 0,1% în Uniunea Europeană. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Malta (5,2%), Danemarca (2,4%) și Ungaria (1,8%), iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Irlanda (minus 16,5%), Olanda (minus 3%) și Lituania (minus 2,7%). România a înregistrat un declin al producției industriale de 0,7% in iunie 2014, comparativ cu luna precedentă, când s-a raportat un avans de 2,7%.

2 comentarii

BULA 13-08-2014 - 14:03

Uite ca Ungaria e inaintea Romaniei, fara sa se prosterneze in fata vesticilor. Ungurii au gene si comportament de STAPANI, iar romanii de SLUGI. Asta e realitatea, ce s-o mai cocolosim.

Si avem creste mare din ceva nesemnificativ. In valoare absoluta Romania nu figureaza cu industrie, e o colonie. Nici agricultura puternica nu avem, ca nu ne dau voie vesticii sa-i concuram (in special Franta). Ne laudam cu NIMIC !

Antibasistul 16-08-2014 - 14:53

Corect!
Asa-i, din pacate!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS