Acasa BusinessEconomic Programul “Rabla”: De marţi se pot duce maşini la casat

Programul “Rabla”: De marţi se pot duce maşini la casat

scris de Stefan Galai
0 afisari

Românii, persoane fizice, care doresc săşi ducă maşinile mai vechi de zece ani aflate încă în stare de funcţionare la casat în schimbul voucherelor valorice pentru programul „Rabla”, pot face acest lucru începând de marţi.

programul rablaConform reglementărilor, proprietarii de maşini mai vechi de zece ani dar obligatoriu în stare de funcţionare trebuie să meargă la REMAT-uri cu actele de proprietate şi cu documentele de la poliţie din care să rezulte radierea lor din circulaţie. În baza acestor documente, maşina veche este casată, în schimbul ei proprietarul primind un tichet cu valoarea de 3.800 de lei, informează Mediafax.

Proprietarii de tichete pot să le folosească la cumpărarea unei maşini noi, sau le pot vinde pe piaţa liberă.

Ediţia din acest an a programului “Rabla” are un buget de 114 milioane de lei. Din această sumă poate fi acoperită scoaterea din uz a 30.000 de maşini mai vechi de zece ani.

Valoarea voucherului a rămas aceeaşi în 2012 ca şi în anii trecuţi, iar la cumpărarea unei maşini noi pot fi utilizate trei astfel de vouchere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult