Acasa BusinessEconomic Programul de offset Gripen a adus Cehiei 1 miliard de euro

Programul de offset Gripen a adus Cehiei 1 miliard de euro

scris de Z.V.
9 afisari

Compania suedeză furnizoare de sisteme de apărare şi securitate Saab a publicat raportul anual în care sunt prezentate rezultatele programului de offset Gripen din Republica Cehă pentru anul 2011.

Gripen aduce 1 miliard de euro Cehiei din programul de offset

Raportul, care a fost aprobat de Ministerul ceh al Apărării, documentează îndeplinirea programului de cooperare industrială care însoţeşte leasing-ul celor 14 avioane de luptă Gripen oferite Cehiei de către Guvernul suedez.

Repere ale anului 2011:

  • Valoare cumulată de peste 1 miliard de euro livrată până în decembrie 2011;
  • 100% din valoarea offset-ului livrat înainte de termen;
  • Îndeplinirea obligaţiilor de offset indirect;
  • Obligaţiile de offset direct legate de industria aeronautică şi de apărare vor fi îndeplinite conform programului până în 2014;
  • Tranzacţiile din cadrul programului de offset derulate în 2011 s-au ridicat la valoarea de 73,1 milioane de euro;
  • O nouă componentă a programului de offset a fost implementată în 2011 – Saab a achiziţionat activele E-COM;
  • 49 de tranzacţii înregistrate în cadrul programului de offset Gripen pâna la 31 decembrie 2011.

Suntem foarte încântaţi să anunţăm livrarea înainte de termen a valorii totale a obligaţiilor de offset din cadrul programului de offset Gripen. Un element special al programului de offset Gripen din 2011 a fost achiziţia de către Saab a activelor E-COM, un producător de simulatoare virtuale cu sediul în Slavkov. Saab este bucuroasă să îşi extindă afacerile în Republica Cehă şi în ceea ce priveşte producţia de simulatoare”, a declarat Bengt Littke, director al programului Gripen în Republica Cehă.

Programul de offset Gripen este unul dintre cele mai importante şi de succes programe desfăşurate sub egida Ministerului Apărării. Rezultatele acestui program au fost prezentate de Ministerul Apărării comisiei parlamentare pentru supravegherea achiziţiilor pe 3 aprilie 2012 şi au fost foarte bine primite de membrii Parlamentului şi de reprezentanţii Ministerului Industriei şi Comerţului”, a declarat Col. Ing. Pavel Bulant, director al diviziei de armamente din cadrul Ministerului ceh al Apărării.

1 comentariu

ciu huhu 15-06-2012 - 03:28

Bravo cehilor, nu au un presedinte dictator, ca romanii, care cumpara sicrie zburatoare F 16!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult