Acasa BusinessEconomic Proiect. Abrogarea procedurii de achiziţii pentru beneficiarii de fonduri UE din mediul privat

Proiect. Abrogarea procedurii de achiziţii pentru beneficiarii de fonduri UE din mediul privat

scris de B.C.R
0 afisari

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat pe site proiectul de ordin pentru abrogarea procedurii de achiziţii pentru beneficiarii de fonduri UE din mediul privat, opiniile fiind aşteptate până pe 31 iulie.

Potrivit unui comunicat de presă al MFE transmis duminică Agerpres, proiectul abrogă Ordinul 1050 din 29 octombrie 2012 privind aprobarea procedurii de atribuire aplicabile beneficiarilor privaţi de proiecte finanţate din instrumente structurale, obiectivul „Convergenţă”.

„Vom elimina procedura de achiziţii pe care beneficiarii din mediul privat sunt obligaţi să o deruleze în prezent. Aceasta este o acţiune logică pentru că aceşti beneficiari co-finanţează proiectele din resurse proprii şi, din acest motiv, sunt interesaţi să utilizeze eficient banii. În plus, beneficiarii din mediul privat nu au experienţă în derularea de proceduri de achiziţii, ceea ce înseamnă că această obligativitate duce la întârzieri sau chiar blocaje în implementarea proiectelor”, a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat în comunicat.

Potrivit proiectului de ordin, dacă valoarea estimată a achiziţiei nu depăşeşte pragurile valorice prevăzute de art. 19 din OUG 34/2006, beneficiarul achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări. Dacă valoarea estimată a achiziţiei depăşeşte pragurile valorice prevăzute de art. 19 din OUG 34/2006, atunci beneficiarii privaţi vor aplica procedura simplificată. Aceasta presupune ca în cazul contractelor de furnizare de servicii beneficiarii privaţi să aplice procedura simplificată fără să existe o limită valorică superioară de la care să se aplice dispoziţiile OUG 34/2006, iar în cazul contractelor de servicii şi lucrări beneficiarii privaţi să aplice procedura simplificată dacă nu îndeplinesc cumulativ condiţiile de la art. 9 lit. c şi c1 din actul normativ menţionat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult