Acasa BusinessEconomic Proiect de ordonanta: Cadourile de 8 Martie, 1 Iunie si de Craciun ar putea fi impozitate

Proiect de ordonanta: Cadourile de 8 Martie, 1 Iunie si de Craciun ar putea fi impozitate

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Angajatorii care ofera salariatelor, de 8 Martie, cadouri a caror valoare depaseste 150 de lei de persoana vor trebui sa achite contributii de asigurari sociale, conform unui proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal.


De asemenea, vor fi platite contributii sociale pentru cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui, zilei de 1 Iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, daca acestea depasesc individual 150 de lei, transmite Agerpres.

In baza de calcul pentru calculul contributiilor sociale vor intra, pe langa veniturile in bani si/sau natura, si o serie de avantaje primite de angajati – abonamente si costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartele telefonice in scop personal, permise de calatorie pe orice mijloace de transport folosite in scop personal, anularea unei creante a angajatorului asupra angajatului, imprumuturi nerambursabile, cazare, hrana, imbracaminte, alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un pret mai mic decat pretul pietei.

Vor ramane in continuare exceptate de la plata CAS ajutoarele de inmormantare, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a calamitatilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele pentru nastere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult