Acasa BusinessEconomic Proiectele de legi în domeniul achiziţiilor publice, în dezbatere

Proiectele de legi în domeniul achiziţiilor publice, în dezbatere

scris de A.B.
11 afisari

Proiectele de legi în domeniul achiziţiilor publice se vor afla în dezbatere publică până la 31 august, conform Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

achizitii publice„Acest termen pentru realizarea consultării publice a fost anunţat şi în cadrul evenimentului intitulat «Noul Cadru strategic în domeniul Achiziţiilor Publice – obiective şi acţiuni prioritare», organizat în data de 21 iulie, la Palatul Victoria. (…) Perioada de dezbatere publică a celor două proiecte de legi nu a fost niciodată limitată la doar 10 zile, această interpretare apărând dintr-o eroare”, susţin Finanţele, într-un comunicat.

Cele două proiecte vizează Legea privind achiziţiile publice, respectiv Legea privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi a contractelor de concesiune şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România a criticat luni noua legislaţie propusă pentru achiziţiile publice, apreciind că prevederile acesteia sunt neclare, şi a cerut prelungirea perioadei de consultare până la 30 septembrie, timp în care Ministerul de Finanţe ar urma să publice şi nota de fundamentare a proiectului.

Săptămâna trecută şi AmCham (Camera de Comerţ Americană în România) a cerut prelungirea perioadei de consultări pe tema legislaţiei achiziţiilor publice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult