Acasa BusinessEconomic Promisiuni electorale. Tăriceanu garantează păstrarea cotei unice

Promisiuni electorale. Tăriceanu garantează păstrarea cotei unice

scris de A.B.
3 afisari

Călin Popescu Tăriceanu, viitorul premier în cazul în care Victor Ponta va câștiga alegerile, promite păstrarea cotei unice, fără modificări.

Tăriceanu promite păstrarea cotei unice.

Tăriceanu promite păstrarea cotei unice.

„În condiţia în care voi fi prim-ministru, această taxă nu se va modifica”, a spus Tăriceanu, precizând că măsura a fost printre primele introduse în momentul în care a devenit premier, în decembrie 2004.

Tăriceanu a mai declarat că, dacă ar fi fost „o intenţie de modificare a acestei cote, premierul Victor Ponta ar fi putut să o facă, dar acesta a delcrarat public că nu va modifica sub nicio formă cota unică”.

„În acest moment, pot să vă spun clar că nu am nici cea mai mică intenţie, pentru că am şi paternitatea acestei măsuri, dar şi pentru că eu o consider extrem de benefică pentru economie”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui Senatului, premierul Victor Ponta a adoptat în ultima perioadă alte două măsuri de esenţă liberală, de politică fiscală, şi anume reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte la angajator şi anularea impozitului pe profitul reinvestit.

„Aceste măsuri au fost propuse tot de mine, în cadrul PNL, ulterior au fost preluate de ministrul de Finanţe de la acea vreme, Daniel Chiţoiu şi promovate în Guvern. Păcat că PNL a plecat de la guvernare fără să mai poată să culeagă beneficiile politice ale acestor măsuri benefice pentru economie”, a mai spus Tăriceanu.

El a susţinut o declaraţie de presă, fără a accepta întrebări din partea jurnaliştilor.

Premierul Victor Ponta a declarat că, în calitate de preşedinte, nu va schimba cota unică de impozitare din 2016 „pentru simplul motiv că preşedintele nu schimbă cote unice” şi a susţinut că aceasta va fi garantată de viitorul Guvern Tăriceanu, după care nu a dorit să accepte întrebări ale presei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult