Acasa BusinessEconomic Propunere a Comisiei Europene: Cetatenii sa nu mai plateasca falimentul bancilor

Propunere a Comisiei Europene: Cetatenii sa nu mai plateasca falimentul bancilor

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Comisia Europeana propune ca UE sa creeze o retea de fonduri pentru solutionarea, la nivelul Uniunii, a crizelor bancare, astfel incat, pe viitor, falimentul unei banci sa nu mai afecteze contribuabilii si sa nu mai destabilizeze sistemul financiar. Aceste fonduri vor face parte dintr-un cadru mai amplu de masuri care urmaresc prevenirea unei noi crize financiare si consolidarea sistemului financiar.


Comisia considera ca una dintre solutii este crearea unei retele armonizate de fonduri nationale la care bancile sa aiba obligatia sa contribuie. Fondurile astfel create nu ar fi utilizate pentru a salva bancile, ci doar pentru a garanta ca falimentul unei banci este gestionat corect si ca nu destabilizeaza sistemul financiar.

Michel Barnier, comisarul pentru Piata Interna si Servicii, a declarat: „Este inacceptabil ca contribuabilii sa continue sa plateasca pretul greu pe care il presupune salvarea sectorului bancar. Nu ei trebuie sa fie in prima linie. Eu cred in principiul poluatorul plateste. Trebuie sa ne construim un mecanism care sa garanteze ca sectorul financiar va suporta costul crizelor bancare viitoare. Iata de ce consider ca bancilor trebuie sa li se ceara sa contribuie la un fond destinat sa gestioneze situatiile de faliment bancar, sa protejeze stabilitatea financiara si sa limiteze „contaminarea” altor banci, dar care sa nu constituie un fond de salvare. Europa trebuie sa isi asume rolul de lider in dezvoltarea unor abordari comune si in asigurarea unui model de cooperare care sa poata fi aplicat la nivel mondial.”

De ce sunt necesare fonduri pentru solutionarea crizelor bancare

Criza financiara a obligat guvernele nationale sa foloseasca masiv banii contribuabililor pentru a veni in sprijinul sectorului financiar national, pentru a mentine stabilitatea financiara si pentru a proteja depozitarii. Sunt necesare eforturi pentru a evita aparitia unor situatii similare.

 

Citeste mai mult pe euroactiv.ro

0 comentariu

Burned Sugar 18-10-2010 - 15:00

@ Miki – fata, zi si tu daca te mint! Fata, Alin face cea mai buna crema de zahar ars. Baiatu’ stie cum sa isi bata „oole” ca sa iasa crema buna!!!!
Alin rulezz!!!!

Miki 18-10-2010 - 15:04

@ Burned Sugar – daca te iei de Alin te las cheala, curva dracului de parasuta naibii. sa nu te mai vad langa el ca te calc in piciorae! de unde sti tu tiristo cum face el crema de ouo cu zahar ars?

Stenogramistul 18-10-2010 - 16:18

… a te miseriam nostram, et tu in te manes, nos autem in experimentis volvirum

Anti-Observator 18-10-2010 - 16:27

Bravo, domn Fefe, esti alaturi de noi, cei care s-au saturat de tradatorul basescu si sleahta lui de cacanari pedelisti. porcii portocalii trebuie sa guitze la taiere!!!

informatorul 18-10-2010 - 23:00

pentru asta platim cu bani grei servicile secrete si justitia politica si adminisratia tari infrunte cu basescu trebuie alungati dela putere veniti cu toti la votarea motiuni sa alungam guv….,boc si ai lui dela guvernare

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS