Acasa BusinessEconomic Protestele continuă la Oltchim. Angajaţii cer plata restanţele financiare

Protestele continuă la Oltchim. Angajaţii cer plata restanţele financiare

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Aproximativ 400 de salariaţi de la SC Oltchim SA au început protestul pentru a doua zi consecutiv la sediul societăţii solicitând ca premierul Victor Ponta să vină şi să rezolve situaţia.

Protestele continuă la Oltchim. Angajaţii cer plata restanţele financiare

Salariaţii sunt nemulţumiţi de faptul că nici una din promisiunile privind repornirea combinatului nu a fost îndeplinită şi „nu se întrevede nicio perspectivă pentru funcţionarea acestuia în următoarele luni”. De asemenea, angajaţii spun că „este incorect să fie declarată repornirea combinatului când doar o secţie cu o sută de angajaţi funcţionează din cei 3.300 de salariaţi pe care îi are în realitate Oltchimul.

Potrivit Agerpres, liderii de sindicat consideră că fără creditul de 40 milioane de euro SC Oltchim SA nu poate funcţiona măcar la parametrii a 65% capacitate de producţie. Aceasta este a doua zi de proteste la SC Oltchim SA după ce luni salariaţii nemulţumiţi că nu au de lucru şi nu şi-au primit salariile pe septembrie au ieşit în curtea întreprinderii. Luni, 13 noiembrie, angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au protestat luni în faţa pavilionului administrativ au fost anunţaţi că  vor primi avansul pentru luna septembrie până în 15 noiembrie, iar lichidarea până în 27 noiembrie.

Producţia la combinatul Oltchim a fost reluată, la începutul lunii octombrie, la instalaţia de electroliză cu membrană, reprezentanţii companiei spunând atunci că urmează să fie repusă în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur. În 2 noiembrie, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu , afirma că deocamdată funcţionează 25-30 la sută din combinatul Oltchim, adică lucrează aproximativ 800 de muncitori dintr-un total de circa 2.600, urmând ca în săptămânile viitoare să se ajungă la o capacitate de 60%.

6 comentarii

CAMY 13-11-2012 - 18:31

Bravo N.L. Asa este precum spui. Un singur lucru nu ne-ai informat, si anume, faptul ca cei 500 de muncitori ai Oltchimului au strigat Jos USL-ul, Mincinosii (cu referire la usl si la Ponta Mincinosul, Jos Ponta, etc. Asta spune mult, pentru timpul in care ne aflam, adica in campania de alegeri pentru parlamentare. Poporul a inceput sa se trezeasca !

CAMY 13-11-2012 - 18:38

revin. Din pacate, in finalul articolului s-a strecurat o MARE MINCIUNA. NU-i adevarat ca s-a reluat productia la Combinat si ca instalatiile functioneaza la capacitatea de 25-30 %. MINCIUNAAAA, MINCIUNAAAAAA. Nu-i adevarat. Ponta a dat drumul DOAR LA CITEVA compresoare, ca sa faca zgomot si ca sa degajeze fum pe cosurile combinatului ca sa se dea imrpesia ca se lucreaza. Muncitorii dela Oltchim su trimis sute de e-mailuri si telefoane la otv, explicind si divulgind minciunile lui Ponta si a directorului pus de el la Oltchim, un tip care inainte de a deveni director a fost vinzator de dropsuri tic-tac. Foarte indicat pentru postul de director de combinat chimic. La Oltchim nu functioneaza nici un agrecgat, iar astazi, FMI-ul i-a dat peste labe lui Ponta, spunind ca nu va accepta ca guvernul sa aloce 20 de milioane de euro pentru repornirea acestui Combinat. Tot Ponta, un mincinos si un antiroman nemernic, a spus ca in viitor acest combinat va fi preluat de un investitor. Doamne, ce timpit, ce prost, ce troglodit. Pai, acest nemernic nu site ca atita timp cit combinatul este in judecata cu DD, din cauza privatizarii, nu exista vreo alta privatizare pina cind justitia nu va da verdictul? Si acest verdict NICI NU SE POATE sa nu fie DECIT in favoarea lui DD si a poporului! Deci, Oltchimul este inca in mina lui DD si a poporului, si nu a lui Ponta. Dar, oricum ar fi, tot ce se intimpla acum la Oltchim,. da credibilitate si mai mult lui Dan Diaconescu care a demonstrat si a dat in vileag minariile mafiote din economia romaneasca. Cu fiecare zi, din cauza Oltchimului, DD cistiga sute de mii de voturi.

Salut 13-11-2012 - 18:43

„Cu fiecare zi, din cauza Oltchimului, DD cistiga sute de mii de voturi.”
(CAMY
13-11-2012 at 18:38 )

=============================

Mda, paqna la alegeri o sa-l voteze si chinezii cu atatea „castiguri”. Desi, impresia mea e ca ramane doar cu voturile obtinute in China. Si CAMY, bineinteles.

CAMY 13-11-2012 - 18:54

Te scremusi mult ca sa dai pirtzul asta?

ValVerde 13-11-2012 - 19:07

De ce te superi Cameluto?
Din ceea ce zici tu, lui DD i-ar conveni ca Oltchimul sa stea in coada de peste pina cind aduna el toate voturile din Romania si ceva rezerve la bulgari.
(Ai dreptate, degetel exagereaza, chinezii il cunosc bine pe DD asa ca vor vota Becali)

ValVerde 13-11-2012 - 19:09

oops ! L-am confundat pe degetel cu boul Salut…deh…tot un drac!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult