Acasa BusinessEconomic „Capsunarii” au economii intre 30-40 miliarde de euro. Cum facem sa-i aduca in tara?

„Capsunarii” au economii intre 30-40 miliarde de euro. Cum facem sa-i aduca in tara?

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.O agentie austriaca estimeaza ca muncitorii din sud-estul europei care lucreaza in strainatate economisesc de sase ori mai mult decat trimit acasa. Astfel, “capsunarii” romani ar detine in banci din strainatate pana la 40 de miliarde de euro.


„Ne asteptam ca rezultatele pe care le vom obtine in Romania sa se incadreze intre cele din Bosnia si Albania. Ar insemna ca emigrantii romani au depusi in bancile din tarile in care lucreaza sume care totalizeaza 30 pana la 40 de miliarde de euro. De aceea, este important ca autoritatile romane sa nu se bucure atat pentru ca emigrantii trimit acasa opt miliarde de euro, cat mai ales sa reuseasca sa-i convinga pe acestia sa se intoarca. Emigrantii vor aduce cu ei sume importante, pe care le vor investi in economie, si cunostintele dobandite in acest timp“, sustine Nicolaas de Zwager, directorul Agentiei Internationale pentru Informatii despre Tarile Sursa (IASCI), un ONG din Austria. Impreuna cu Fundatia Soros, agentia a demarat un proiect intitulat „Maximizand impactul migratiei asupra dezvoltarii – Fluxuri financiare si investitii in Romania“, primul realizat de catre IASC intr-o tara din cadrul UE, informeaza revista Capital. Romania se situeaza intre primele zece tari din lume (prima din acest top fiind China) care beneficiaza de importante sume de bani ce provin de peste granita, de la cetatenii aflati in emigratie. „Se vorbeste de 2,5-2,8 milioane de emigranti romani, insa nu exista date exacte. Acestia trimit anual in tara intre sase si opt miliarde de euro“, spune Nicolaas de Zwager, Gradul mediu de economisire in randul emigrantilor proveniti din tarile invecinate Romaniei este de 50%, in vreme ce familiile din statele UE economisesc doar 10% din venituri. In general, printre cei mai economi sunt asiaticii, care pun deoparte 13% din banii castigati, la polul opus aflandu-se americanii, cu un grad de economisire de aproximativ 3%.

0 comentariu

Steelus 22-10-2010 - 17:30

bai roland penalule. credeam ca ai si tu cap. dar ai cap de pedelichea. te platesc modroganeii cu 50 ron (mai putin decat o stoarfa de pe centura) ca sa aberezi idioteniile astea. ce mai faceti voi, mai postacilor pedelichele, dupa ce mentorul vostru (basescu) o sa fie suspendat si dupa ce boc o sa-si faca bagajele si o sa se intoarca la Alba Ca Zapada? ce mai scrieti voi? va duceti labeunu pe post de „femei” de serviciu?

Stucatura 22-10-2010 - 17:35

voiculescu este cel care poate duce tara asta catre crestere economica. catre prosperitate. ar fi un conducator f bun pentru romani. am fi mai relaxati. puteti sa scrieti voi ce vreti, sa inventati cat vreti, poporul roman este de partea lui voiculescu.

Anti Prosti 22-10-2010 - 17:53

Aruncati-va in git de pe Intercontinental, labagiilor.

penticostalul 22-10-2010 - 21:27

Dl.senator Dan Voiculescu este printre singurele persoane care vine cu diverse propuneri economice viabile.

urbos 22-10-2010 - 23:37

Cine e felix domnu ziarist? Aoleo, stai asa ca-mi amintesc, e o bucata de cakat scremuta prin gaoaza infecta a betivului de la Cotroceni pe post de gluma. D-aia ai inghitit-o asa, Peno, pezevenghi mic si simpatic ce esti. Apropo dobitocule, reducerea TVA la alimente nu scade venitul la buget, caci omul cumpara mai mult. Esti si bou si cretin si cacanar si ticalos, ca orice basist imputit. Si despre ce investitii vorbesti ba scursura? Despre investitiile in gentile lu Udrea? Mars in gatii ma-tii de secatura. Sper sa iesi sa-l aperi pe Bashina si sa-l urmezi pana la Targoviste in iarna asta. Si-auzi la el, cica „roland”. Hahahaha!

Citeşte mai mult pe http://www.ziuaveche.ro

mihai 23-10-2010 - 06:49

Ce-mi place tonul „decent” din comentarii!

victor 23-10-2010 - 11:09

cei 3 sint alesii lui Iliescu.,preferatii nemijlociti la impartirea placintei Romania”,.Din 2005 bugetele Lor nu mai primesc bani si au declansat razboiul contra lui Base,motivind …”ce mult ii doare pe EI poporul romain..niste jeguri..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult