Acasa BusinessEconomic R.M. Ungureanu: FMI si CE privesc cu ochi buni progresele Romaniei

R.M. Ungureanu: FMI si CE privesc cu ochi buni progresele Romaniei

scris de Marius Bâtcă
6 afisari

Mihai Razvan Ungureanu s-a aratat multumit in urma intrevederii avute miercuri cu Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, si directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, si a anuntat ca Romania da semnale de continuitate politica si economica.

Frankenseanu Franks UngureanuPremierul roman este convins, dupa aceasta intalnire, ca Romania este pregatita pentru a rezista oricarui posibil soc economic. Acesta a declarat ca, din punct de vedere economic, “tara este pe cale de a se pregati foarte bine a rezista oricarui posibil soc economic extern. “Totodata, el a firmat ca FMI si CE cer continuitate, o continuitate politica, continuitate economica, de fapt, o continuitate de determinare in a realiza obiectivele fixate in scrisoarea de intentie”.

Referitor la instalarea rapida a noului Guvern, Ungureanu a precizat ca, pentru reprezentantii FMI si CE, acesta este “semnul ca exista voitna reala de a conserva stabilitatea politica si de a continua programul economic la care s-a angajat guvernul precedent” prin care se doreste atingerea unei stabilitati economice.

Premierul s-a aratat increzator si ca banii ce trebuiesc rambursati catre FMI vor fi achitate fara probleme. “Stim si ce probleme avem de rezolvat, ce trebuie facut mai departe”.

La intalnirea cu reprezentatii FMI si CE, la care au mai participat si ministrii Finantelor, Transporturilor, Economiei si Justitiei, s-a m-a discutat, de asemnea, despre proiectele Guvernului de a combate evaziunea fiscala. “Acest Guvern este foarte serios si foarte sobru in aceasta chestiune” a mentionat seful executivului, vorbind despre evaziunea fiscala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult