Acasa BusinessEconomic Raluca Turcan anunță cu cât vor crește pensiile în 2022 și ce se întâmplă cu alocațiile

Raluca Turcan anunță cu cât vor crește pensiile în 2022 și ce se întâmplă cu alocațiile

scris de Misu Andrei
355 afisari

Ministrul muncii, Raluca Turcan, a anunțat sâmbătă că anul viitor va fi aplicabilă actuala legislaţie în materie de pensii, urmând ca până la sfârşitul lui 2022 să fie adoptată o nouă lege a pensiilor. 

Astfel, pensiile vor creşte în 2022 cel puţin cu rata inflaţiei, a precizat ministrul muncii în timpul unei vizite efectuate la Botoşani.

„Legislaţia pe care o avem în momentul de faţă ne-a permis ca anul acesta să mergem pe majorarea pensiilor de 14% făcută la finalul anului trecut şi în condiţiile în care noua lege a pensiilor, cel mai probabil, va fi gata la finalul anului 2022, înseamnă că anul viitor vom rămâne cu actuala legislaţie în materie de pensii şi cel mai probabil vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei”, a arătat ministrul muncii, citată de Agerpres.

Raluca Turcan a pledat din nou pentru o reformă a pensiilor, explicând că există o  presiune „în creştere” pe sistemul de pensii. În următorii 9 ani vor ieși la pensie „decrețeii” (copiii născuți după decretul lui Nicolae Ceușescu din 1966 prin care erau interzise avorturile – n.r.) și vor exista în plus, față de media normală, 1,8 milioane de pensionari.

„Avem nevoie de reformă în materie de pensii. Gândiţi-vă că acum avem un deficit la bugetul de asigurări sociale de 16 miliarde. Până în anul 2030 vor ieşi în plus, faţă de cât ies în mod normal, la pensie aproximativ 1,8 milioane de pensionari, ca urmare a boom-ului de natalitate din perioada 1966 – 1969. Ca atare, presiunea pe sistemul de pensii este în creştere”, a arătat Raluca Turcan.

1 comentariu

Stefan 06-06-2021 - 18:46

Concret pana acum PNL+USR nu au facut nimic.Avem pensie de 15.000 de euro, magistratii au pensii de 3.500 de euro si 900.000 de romani pensii de 170 de euro.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult