Acasa BusinessEconomic Ramona Mănescu: GFR nu avea banii pentru CFR Marfă

Ramona Mănescu: GFR nu avea banii pentru CFR Marfă

scris de C.P.
22 afisari

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, consideră că Grup Feroviar Român (GFR) nu avea toți banii pentru preluarea companiei de stat CFR Marfă.

Traian Băsescu a numit-o ministru pe Ramona Mănescu

Ramona Mănescu (foto: qmagazine.ro)

„Eu nu cred că aveau banii să plătească, chiar nu cred că aveau banii. Probabil că aveau promisiuni. Probabil că aveau deja angajamente cu bănci, cu bănci de investiţii, dar nu cred că aveau toţi banii la momentul respectiv”, a declarat Mănescu, la ProTV. Ministrul Mănescu a afirmat că garanția de 10 milioane de euro nu a fost deocamdată returnată GFR. Conform oficialului român, de negocieri se ocupă Cristian Ghibu, secretar de stat în ministerul Transporturilor și șef la comisiei de privatizare CFR Marfă. „I-am dat mandatul, aşa cum au spus consultanţii privatizării, să înapoieze această garanţie. Acum, probabil că încă discută cu GFR-ul, nu ştiu să vă spun dacă până la urmă se va da această garanţie, nu se va da această garanţie”, a adăugat ministrul liberal.

Ramona Mănescu a explicat că singura decizie pe care a trebuit să o ia în privința CFR Marfă a fost dacă privatizarea continuă sau se oprește pe 14 octombrie. Ea a amintit că procedura nu ar fi putut continua pentru că au existat unele clauze neîndeplinite precum lipsa avizului de la Consiliul Concurenței și a acceptului din partea unor bănci creditoare. De asemenea, termenul convenit cu Fondul Monetar Internațional (FMI) nu putea fi prelungit.

Potrivit oficialului din Guvernul Ponta, procedura de privatizare a fost reluată și are termenul de finalizare mai 2015. În acest sens, urmează să fie ales un consultant legal până la sfârșitul lunii februarie 2014.

Compania GFR a fost declarată câștigător al procesului de privatizare a CFR Marfă, după ce a oferit un preț de 202 milioane de euro pentru 51% din acțiuni. Tranzacția a eșuat pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra operaţiunii.

10 comentarii

Mircea 15-12-2013 - 13:33

Inca o tradatoare care ii da dreptate lui Basescu. Sper ca ziua de miine sa fie si ultima la minister. E revoltator ce fac liberalii astia !

Mircea 15-12-2013 - 13:36

PS
🙂

urbos 15-12-2013 - 13:38

Lepadatura ta de infractor, avea bani sa ia 300 de hectare? Starpitura dreacu de imbecil.

Mircea 15-12-2013 - 13:41

Ce are GFR cu hectarele nici tu nu ai idee dar comentezi. „Starpitura dreacu de imbecil.”

Mircea 15-12-2013 - 13:39

Bai onanist (asa se spune) anti macar primele rinduri incearca sa le pricepi:

„Eu nu cred că aveau banii să plătească, chiar nu cred că aveau banii. Probabil că aveau promisiuni. Probabil că aveau deja angajamente cu bănci, cu bănci de investiţii, dar nu cred că aveau toţi banii la momentul respectiv”

Mircea 15-12-2013 - 13:58

@urbos
Esti liberal Yosemite micut si furios ? Spala-te cu mare grija pe gurita ca in curind o sa-l pupi tu in fund pe Base si in locul basistilor. La Cotroceni se dau deja numere de ordine pentru liberali.

Mircea 15-12-2013 - 13:59

Treci la rind si spala-te bine. Hai pa !

urbos 15-12-2013 - 14:08

Vise labagiule, vise. Crezi ca la voi ma excrementelor? Hehehe! Omoara-te ma urdoare.

DANS 15-12-2013 - 15:18

LA CFR CALATORI TOTUL ESTE IN ORDINE SI LEGAL ?
CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU = ZERO
CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR=ZERO
CURTEA DE CONTURI=ZERO
ANRMAP=ACOPERA APROAPE TOATE ACHIZITIILE FARA LICITATII PUBLICE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO, TOT ZERO.
CONCLUZIA = LIBER LA FURAT ?
DOROBANTU VALENTIN = MANAGERUL”SMART” DE LA CFR CALATORI, NUMIT DE FENECHIU, SALARIU LUNAR PESTE 9000 DE EURO PLUS BONUSURI DE UNDE SE POATE , MAI MULT, DUPA NOUL MERS A ANULAT PESTE 200 DE TRENURI , MAI ADAUGATI SI 8 ZILE DE CONTRACT SUSPENDAT DE FIECARE SALARIAT SI MULTE ALTELE .
SA TOT TRAIESTI !
LA MULTI ANI STIMATI ANGAJATI AI ACESTEI SOCIETATI , DORMITI LINISTITI , DOROBANTU “LUCREAZA” PENTRU …EL !

digital 15-12-2013 - 15:20

„Eu nu cred că aveau banii să plătească, chiar nu cred că aveau banii. Probabil că aveau promisiuni. Probabil că aveau deja angajamente cu bănci, cu bănci de investiţii, dar nu cred că aveau toţi banii la momentul respectiv”…………………………………

apoi urmează din nou…..
….I-am dat mandatul, aşa cum au spus consultanţii privatizării, să înapoieze această garanţie. Acum, probabil că încă discută cu GFR-ul, nu ştiu să vă spun dacă până la urmă se va da această garanţie, nu se va da această garanţie”

cam multe probabilități în căpșorul doamnei!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult