Acasa BusinessEconomic Recomandari ale Finantelor pentru persoanele care nu mai pot plati creditele ipotecare

Recomandari ale Finantelor pentru persoanele care nu mai pot plati creditele ipotecare

scris de Ziua Veche
1 afisari

Este in interesul imprumut atorului si imprumutatului (denumiti in continuare „partile contractante”) s a actioneze in mod rezonabil si cu onestitate pentru a g asi o solutie pentru achitarea sumelor de plat a restante f ar a a recurge la initierea unor proceduri judiciare. Procedurile de restructurare ajuta la identificarea solutiilor pentru un imprumutat aflat in dificultate in ceea ce priveste indeplinirea obligatiilor de rambursare a unui imprumut cu garantie ipotecara pentru evitarea, pe cat posibil, a declansa rii procedurii de executare silit a”, se spune in „Ghidul pentru restructurarea extrajudiciara a imprumuturilor cu garantii ipotecare” dat publicitatii marti de catre Ministerul Finantelor.


Ghidul stabileste principiile pentru derularea negocierilor dintre persoanelor fizice aflate in dificultate financiara si creditorilor acestora in scopul restructurarii extrajudiciare a imprumuturilor garantate cu ipoteci.

Principiile prevazute in Ghid au caracter de recomandare, putand fi extinse, in functie de politica proprie a fiecarui creditor, si altor tipuri de imprumuturi sau produse financiare. Restructurarea imprumuturilor se va realiza potrivit strategiei si politicii proprii fiecarui creditor.

Ghidul a fost elaborat de Ministerul Finantelor Publice, prin colaborarea cu Banca Nationala a Romaniei si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, cu asistenta tehnica din partea Bancii Mondiale si in urma consultarii Asociatiei Romane a Bancilor si a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult