Acasa BusinessEconomic Rectificarea taie bugetele Educatiei, Apararii, Agriculturii si asigura bani pentru alocatii sociale

Rectificarea taie bugetele Educatiei, Apararii, Agriculturii si asigura bani pentru alocatii sociale

scris de Ziua Veche
1 afisari

Rectificarea bugetara va taia din alocatiile Educatiei, Apararii, Justitiei, Transporturilor, Agriculturii, si va suplimentea substantial fondurile Ministerului Muncii, pentru plata pensiilor, indemnizatiilor de somaj si altor alocatii, pentru „si evitarea declansarii unor conflicte sociale„.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va primi in plus 4,36 miliarde lei, reprezentand transferuri de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale de stat, pentru finantarea drepturilor persoanelor cu handicap, precum si a pensiilor IOVR, indemnizatiilor reparatorii, alocatiilor de stat pentru copii, alocatiilor familiale, indemnizatiilor pentru cresterea copilului si altor ajutoare sociale, conform proiectului primei rectificari bugetare din acest an, obtinut de Mediafax.

Ministerul Sanatatii va primi la randul sau inca 2,81 miliarde lei, reprezentand transferuri din bugetul de stat catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru acoperirea deficitului.

Alte fonduri vor fi alocate Ministerului Mediului si Padurilor (241,2 milioane lei), Ministerului Economiei (207,1 milioane lei), Ministerului Culturii (56,9 milioane lei, pentru restaurarea si reabilitarea monumentelor istorice, precum si consolidarea unor cladiri culturale, ca Biblioteca Nationala a Romaniei, Teatrul I.L. Caragiale), Ministerului Comunicatiilor (49,6 milioane lei, in principal, pentru plata serviciilor de inchiriere de licente aferente produselor Microsoft), Academiei Romane (17 milioane lei, pentru proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile).

Vor fi insa taiate bugetele Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ( cu 494,6 milioane lei), Ministerului Administratiei si Internelor (476,8 milioane lei), Ministerului Apararii Nationale (278,5 milioane lei), Ministerului Justitiei (198 milioane lei), Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (168,6 milioane lei), Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (142,5 milioane lei), Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (121,7 milioane lei), Ministerului Public (105,2 milioane lei).

Bugetul asigurarilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pe anul 2010 se majoreaza la venituri cu 1,89 miliarde lei, prin diminuarea veniturilor curente cu 1,93 miliarde lei si majorarea subventiei acordata de la bugetul de stat cu 3,82 miliarde lei, iar la cheltuieli se majoreaza cu 1,89 miliarde lei

Sistemul de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale pe anul 2010 se diminueaza la venituri cu 8,42 milioane lei, la cheltuieli cu 21,9 milioane lei, iar excedentul se majoreaza cu 13,49 milioane lei.

Bugetul asigurarilor pentru somaj pe anul 2010 aferent sistemului asigurarilor pentru somaj se diminueaza la venituri cu 321,57 milioane lei, se majoreaza la cheltuieli cu suma de 1,1 miliarde lei, iar deficitul se majoreaza cu 1,48 miliarde lei.

Guvernul apreciaza ca vor fi asigurate fondurile pentru plata integrala si la timp a pensiilor de asigurari sociale de stat si a indemnizatiilor de somaj si „evitarea declansarii unor conflicte sociale”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult