Acasa BusinessEconomic Reducerea CAS se va discuta în aprilie cu FMI, CE şi BM

Reducerea CAS se va discuta în aprilie cu FMI, CE şi BM

scris de S. P.
1 afisari

Premierul Victor Ponta a spus, duminică seară, că în aprilie se va discuta despre reducerea CAS cu 5%.

Reducerea CAS, discutată în aprilie

Reducerea CAS, discutată în aprilie (foto:ziarulunirea.ro)

„Pot să vă spun că în aprilie cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială unul din principalele obiective ale discuţiilor pe care o să le avem va fi reducerea cu 5% a CAS şi atunci o să ştim şi când şi în ce măsură chiar se realizează, dar din punctul nostru de vedere este un obiectiv destul de important şi care ar putea ajuta pe termen mediu nu doar la dezvoltarea mediului de afaceri, dar şi la combaterea evaziunii fiscale”, a spus Ponta, la România TV.

Premierul a afirmat că în ce priveşte sistemul de pensii contul individual de economisire va fi o mare provocare şi se va referi la cei care ies la pensie peste 40 de ani.

În ce priveşte o nouă lege a pensiilor, Ponta a menţionat că aceasta trebuie discutată înainte de a fi adoptată cu Curtea Constituţională.

„Un obiectiv fundamental pentru o nouă lege a pensiilor ar fi principiul contributivităţii, dar la fel de important mie mi s-ar părea că o nouă lege a pensiilor ar avea sens doar dacă ai reuşi să reduci un pic decalajul între cele mai mari pensii şi cele mai mici. Au fost foarte multe decizii ale CCR în ultima perioadă legate de cum a interpretat Curtea dreptul la pensie, pentru asta trebuie să fim foarte atenţi care e opinia Curţii Constituţionale pentru că altfel o să ne trezim că o facem şi iarăşi recalculăm. Ca să reducem decalajul dintre pensiile mari şi cele mici trebuie să reducem pensiile de serviciu, iar CCR ne-a spus că nu avem voie să le reducem”, a arătat premierul.

2 comentarii

ionisus 10-03-2014 - 13:46

Da sa majorati pensiile celor care au muncit 35-40 de ani pe santiere, in mina, sau oriunde in Romania,nu va trecut prin cap, d-le Prim-ministru? Ca la preturi batem occidentul, dar salariile si mai ales pensiile sunt de 10 ori mai mici! Sau poate ca e adevarat ce spun „gurile rele”, ca de fapt intentiile „guvernantilor” sunt sa ne aduca in situatia in care sa nu mai putem plati darile si sa ni se ia casele si ce mai avem, prin executari silite! Ca daca privim cu atentie la ce ni se pregateste, cam spre asta se tinde, incet-incet, ca udmr-ul cu Ardealul!.

pathfinder 10-03-2014 - 13:56

I-o fi trecut!
Ca doar e socialist. (Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! )
Dar i s-a parut irelevanta ideea.

35-40 de ani in mina?!?
Nu egzista!!!
Sic-sic-sic

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult