Acasa BusinessEconomic Rehn: Europenii trebuie sa fie intelepti in fata severitatii bugetare

Rehn: Europenii trebuie sa fie intelepti in fata severitatii bugetare

scris de Ziua Veche
1 afisari

Comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, apreciaza ca este inevitabila aparitia unor noi turbulente financiare daca politicile de consolidare fiscala nu sunt adoptate de toate statele Uniunii Europene (UE).
„Fara consolidare fiscala, nu pot fi evitate noi turbulente financiare, iar o crestere economica durabila este putin probabila.  Pozitia bugetara a UE va trebui sa devina restrictiva incepand cu 2011, perioada in care revenirea ar trebui sa se accentueze. O datorie publica in crestere si pe punctul de a scapa de sub control monopolizeaza resursele destinate, in mod normal, serviciilor de baza. Fara reforme, Europa risca sa intre intr-un declin lent”, afirma Rehn intr-un articol publicat de Le Monde, citat de Mediafax.

Cetatenii Uniunii trebuie sa adopte o pozitie inteleapta in fata apelurilor la severitate bugetara, deoarece nu este nimic mai antisocial decat un sistem al finantelor publice neviabil, a adaugat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult