Acasa BusinessEconomic Reprezentanţii FMI se vor întâlni sâmbătă cu Boc şi duminică cu PSD şi PNL

Reprezentanţii FMI se vor întâlni sâmbătă cu Boc şi duminică cu PSD şi PNL

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Prim-ministrul Emil Boc se va întâlni sâmbătă, la Palatul Victoria, la ora 15,00, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, a anunţat Biroul de presă al Guvernului. De asemenea, reprezentanţii FMI se vor întâlni duminică cu PSD şi PNL, transmite Agerpres.


Delegaţia FMI se află de câteva zile la Bucureşti pentru cea de a patra revizuire a Acordului stand-by încheiat între România şi instituţia financiară internaţională. Guvernul urmează să adopte, în şedinţa de miercurea viitoare, scrisoarea de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional. România trebuie să se încadreze într-un deficit bugetar de 6,7 – 6,8% din PIB.

În aceste condiţii, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, într-o declaraţie susţinută joi, la Palatul Cotroceni, o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor cu aparatul bugetar şi a celor din sistemul social. Astfel, fondul de salarii pentru aparatul bugetar va fi redus cu 25% de la 1 iunie, ajutorul de şomaj se va reduce cu 15%. La fel, potrivit preşedintelui, este previzibilă o reducere a pensiilor cu 15% şi se va proceda la o reducere masivă a subvenţiilor 

 

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că a fost contactat telefonic de către reprezentanţii FMI care i-au solicitat o întâlnire. Potrivit liderului PSD, întrevederea va avea loc la sediul central al partidului din şoseaua Kiseleff.

De asemenea, Biroul de presă al PNL a anunţat, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că întâlnirea cu conducerea partidului va avea loc de la ora 10,30, la sediul central al PNL din bd. Aviatorilor nr. 86. Discuţiile vor viza informarea reciprocă, în contextul încheierii misiunii de evaluare a economiei naţionale.

Potrivit comunicatului, din partea PNL vor participa la discuţii preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, secretarul general Radu Stroe şi vicepreşedinţii Varujan Vosganian, Dan Radu Ruşanu şi Daniel Chiţoiu, iar din delegaţia FMI – CE vor face parte Jeffrey Franks – şeful misiunii FMI, Tony Lybek – reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria, şi reprezentatul CE – Fabienne Ilzkovitz.

0 comentariu

urbos 16-10-2010 - 20:07

Aoleo, nu tot americanasii sint labarii care anuntau atentate in Europa? Hai sirtir ba scarbelor, dati-va foc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult