Acasa BusinessEconomic Reprezentanţii FMI la Palatul Victoria

Reprezentanţii FMI la Palatul Victoria

scris de B.C.R
7 afisari

Şeful delegaţiei Comisiei Europene, Istvan Szekely, reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa, şi un reprezentant al Băncii Mondiale au avut joi o întâlnire cu ministrul Finanţelor, ministrul Economiei şi cu ministrul Energiei la sediul guvernului.
Ce structuri şi-a subordonat premierul Victor PontaA fost o vizită de analiză a acordului stand-by, în condiţiile în care o misiune oficială ar trebui să înceapă pe 19 mai. Reprezentanţii forurilor internaţionale au discutat cu Eugen Teodorovici, Mihai Tudose şi Andrei Gerea despre schimbările fiscale şi despre problemele complexului energetic Hunedoara.

Complexul are nevoie de un ajutor de stat în valoare de 37,7 milioane euro, aprobat deja de Comisia Europeană, pentru a putea cumpăra în continuare certificate pentru emisiile de carbon. În caz contrar, compania riscă o amendă de peste 120 milioane euro pentru nerespectarea normelor de mediu, ceea ce ar duce la insolvenţă.

Conducerea complexului a anunţat săptămâna trecută că a reuşit să cumpere o parte din certificatele necesare, dar a precizat că acest fapt nu exonerează compania de sancţiuni din partea UE.

Luni, liderii sindicatului „Muntele” de la Hunedoara au cerut sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis şi al premierului Victor Ponta pentru salvarea companiei.

„Nu se poate admite că închiderea complexului este ultima soluţie şi nu mai avem ce face. Cei care ne conduc, într-un mod direct sau indirect, se fac vinovaţi de situaţia în care suntem azi”, a declarat liderul muncitorilor, Petre Nica, citat de Agerpres. El a explicat că legislaţia lucrează împotriva intereselor complexului energetic, iar guvernul ar trebui să modifice aceste reglementări. Hunedoara reprezintă un pol de siguranţă energetică a României – poate produce energie din huila extrasă din Valea Jiului şi utilizată apoi în termocentralele Mintia şi Paroşeni, subliniază liderii de sindicat.

„La rândul său, aş dori ca preşedintele ţării să înţeleagă că suntem un producător care aducem la zi cărbune de-al nostru, din România, cu care se asigură siguranţa energetică a ţării, într-o zonă geopolitică din ce în ce mai tensionată şi mai dependentă de alţii”, a adăugat Nica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult