Acasa BusinessEconomic Restructurarea companiilor energetice ne va gloi buzunarele

Restructurarea companiilor energetice ne va gloi buzunarele

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Consiliul Concurentei crede ca restructurarea productiei de energie, prin crearea a doar doua companii, va lovi atat in bugetele firmelor, cat si in buzunarele populatiei. Consiliul Concurentei are indoieli serioase ca restructurarea productiei noastre de energie in doua mari companii este un demers care sa fie compatibil cu un mediu concurential normal.


Concret, concentrarea productiei in doua companii ar putea lovi serios in bugetele firmelor si in buzunarele populatiei, prin preturile pe care cele doua companii – Electra si Hidroenergetica – le va solicita furnizorilor si consumatorilor.

Bogdan Chiritoiu, presedintele consiliului Concurentei, a declarat pentru ziarul BURSA: 

„Am cerut reprezentantilor celor doua companii – Electra si Hidroenergetica – sa ne demonstreze cat de mare este cresterea de eficienta a noilor structuri si cum se transfera acest beneficiu catre consumatori. Practic, trebuie sa vedem care vor fi beneficiile clare pentru toti consumatorii, in urma acestei restructurari. Companiile sustin ca restructurarea si eficientizarea se vor reflecta in preturi. La aceasta etapa a analizei si investigatiei noastre, este ingrijoratoare posibilitatea si oportunitatea companiilor de a creste preturile in mod nejustificat, in conditiile in care cotele de piata sunt suficient de mari, astfel incat aces-te cresteri sa nu poata fi contracarate prin schimbarea furnizorului de catre consumatori. in plus, trebuie sa vedem ca nu sunt amestecate structuri viabile de productie cu unele nerentabile, tocmai pentru a mai tine in viata pe cele cu pierderi. Asteptam cu interes date suplimentare de la companii si am supus dezbaterii publice concluziile noastre preliminare”.

 

Mai mult pe http://www.bursa.ro/on-line/s=companii_afaceri&articol=83248.html

0 comentariu

Ana 15-10-2010 - 15:37

Eu, cu studii superioare si cu un copil in intretinere, am un salariu net de 650 lei, iar mama, cu studii medii, are o pensie de 1000 lei.
Domnilor guvernanti, cat timp vreti sa va mai bateti joc de noi ?

Domnii guvernanti 15-10-2010 - 16:10

Multumim pentru ca ne-ai semnalat acest abuz. Vom intreprinde toate masurile necesare, pentru a scade pensia nesimtita a mamei tale, de la 1000 de lei la 400 de lei.

Ana 15-10-2010 - 16:20

Nu este corect nici asa ! E prea mare pensia de 400 lei.
Si ati putea sa-mi mai scadeti si mie din salariu.
Va multumesc anticipat !

ROMANIA 15-10-2010 - 16:54

Dar ce-ar fi sa muncesti pe gratis pentr tara ta, iar pe maica-ta sa o intretii tu fara ca noi sa-i mai dam vreo pensie. Ai auzit de stevie si scoarte de copac? Cea mai bogata hrana in vitamine.

Hai, ciocu mic, ca sintem in crize!

Ana 15-10-2010 - 17:02

Cand esti in crize.

ROMANIA 15-10-2010 - 17:11

bartu-tau inopinant din delegatie. era sa te gaseasca cu morcovu meu intre cracii tai.

Camelia 15-10-2010 - 17:15

Da ba boule, dar ti-ai uitat casetofonul la mine pe balcon. Si te-am pricopsit si cu un gonococ.

ROMANIA 15-10-2010 - 17:20

Ai uitat ca mirosea a cauciuc ars? Ai curu ingust. De-aia!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult